gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 10 τίτλοι με αναζήτηση: Χρήσιμες πληροφορίες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΡΕΘΥΜΝΟ Νομός ΚΡΗΤΗ" .


Χρήσιμες πληροφορίες (10)

Αστυνομία

Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων

ΑΝΩΓΕΙΑ (Κωμόπολη) ΡΕΘΥΜΝΟ
Τηλέφωνο: +30 28340 32550

Πληροφορίες λιμένος

Αγκυροβόλιο Μπαλί

ΜΠΑΛΙ (Λιμάνι) ΡΕΘΥΜΝΟ
Θέση: 35*24'.1 24*47'.1
Το Μπαλί είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρεθύμνου. Μέσα στον κόλπο υπάρχουν δυο ορμίσκοι στη δυτική πλευρά, μπροστά από την πόλη, που παρέχουν ασφαλή αγκυροβόληση και προστασία από όλους τους ανέμους, εκτός αν στην περιοχή πνέουν βόρειοι και ανατολικοί άνεμοι.

Διευκολύνσεις: Το Μπαλί μπορεί να παρέχει ελάχιστες προμήθειες, καθόλου επισκευές και με λίγη προσπάθεια ανεφοδιασμό καυσίμων. Διαθέτει ταχυδρομικές υπηρεσίες και μπορούν να πραγματοποιηθούν διεθνείς τηλεφωνικές συνδιαλέξεις εκεί, δεν υπάρχει όμως Λιμενική Αστυνομία ούτε Τελωνείο. Υπάρχουν ξενοδοχεία και ταβέρνες.

Γενικά Σχόλια: Ασφαλές σημείο αγκυροβόλησης είναι ανάμεσα στους δυο μικρούς ορμίσκους στη δυτική άκρη του κόλπου. Οι ορμίσκοι παρέχουν προστασία από βόρειους και βορειοδυτικούς ανέμους. Υπάρχουν βράχοι που εκτείνονται από τη δυτική άκρη του κόλπου προς τη θάλασσα. Η πόλη φωτίζεται καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το λιμάνι δεν παρέχει καλή προστασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς τα κύματα περνούν πάνω από το προστατευτικό τείχος και προκαλούν τρικυμία. Στους ορμίσκους η δυνατότητα ασφαλούς αγκυροβόλησης είναι μικρή.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Αγκυροβόλιο Πανόρμου

ΠΑΝΟΡΜΟΣ (Χωριό) ΡΕΘΥΜΝΟ
Θέση: 35* 25'.3 24* 41'. 6
Η Πάνορμος είναι ένα μικρό χωριό 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρεθύμνου. Ένα πρόσφατα κατασκευασμένο προστατευτικό τείχος προσφέρει προστασία από τους βόρειους και τους βόρειανατολικούς ανέμους. Το λιμάνι είναι ανοικτό στα ανατολικά. Η πόλη βρίσκεται πάνω από το λιμάνι.

Διευκολύνσεις: Το χωριό του Πανόρμου έχει μαγαζιά για προμήθειες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Διαθέτει ταχυδρομικές και διεθνείς τηλεφωνικές υπηρεσίες. Στο Πάνορμο μπορεί να γίνει ανεφοδιασμός σε καύσιμα αλλά δε μπορούν να γίνουν επισκευές. Ταβέρνες και ξενοδοχεία είναι ανοικτά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Υπάρχει γιατρός, φαρμακείο και ένα αγκυροβόλιο για μικρά σκάφη.

Γενικά Σχόλια: Κατά μήκος του σημείου αγκυροβόλησης το λιμάνι παρέχει προστασία από όλους τους ανέμους εκτός από ισχυρούς βόρειους και ανατολικούς. Το λιμάνι είναι ανοικτό στα ανατολικά. Υπάρχει ένας φάρος στη βόρεια είσοδο του λιμανιού.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Αγκυροβόλιο Πλακιά

ΠΛΑΚΙΑΣ (Χωριό) ΡΕΘΥΜΝΟ
Θέση: 35*10'.3 24*23'.8
Ο Πλακιάς είναι ένα μικρό χωριό στον Κόλπο του Πλακιά, στα νότια της Κρήτης, 40 χιλιόμετρα ανατολικά των Σφακίων. Το χωριό έχει ξενοδοχεία και ταβέρνες κατά μήκος της ακτής και βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Κόλπου. Καθώς έρχεστε από τα ανατολικά στρίψτε στο Ακρωτήριο Κακομούρι και δυτικά στο Ακρωτήρι Σταυρός. Μια προκυμαία βρίσκεται στο δυτικό άκρο του χωριού.

Διευκολύνσεις: Ο Πλακιάς έχει mini markets απ' όπου μπορούν να γίνουν οι περισσότερες προμήθειες. Μπορείτε να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα 2 χιλιόμετρα έξω από το χωριό, δε μπορείτε όμως να πραγματοποιήσετε επισκευές. Υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία και ταβέρνες ενώ ένα αγκυροβόλιο για μικρά σκάφη βρίσκεται κοντά στην προβλήτα. Πιθανόν να είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε επειδή υπάρχουν ταβέρνες σε όλο το μήκος του δρόμου. Υπάρχουν ταξί και καθημερινό λεωφορείο για το Ρέθυμνο.

Γενικά Σχόλια: Το λιμάνι του Πλακιά παρέχει δυνατότητα αγκυροβόλησης και προστασία από τους νοτιοδυτικούς ανέμους. Το άνοιγμα του λιμανιού βρίσκεται στα ανατολικά. Αγκυροβολήστε στον κόλπο μόνο αν ο καιρός είναι ήπιος. Η περιοχή είναι γνωστή για τους ξαφνικούς και άγριους ανέμους της.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Αγκυροβόλιο Ρεθύμνου

ΡΕΘΥΜΝΟΝ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ
Θέση: 35*22'.5 24*29' (28310) 22276, 28971 VHF Ch 12, 18
Το Ρέθυμνο είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλης της Κρήτης και βρίσκεται ανάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο. Η πόλη εύκολα αναγνωρίζεται από τη θάλασσα από το μεγάλο Βενετικό Κάστρο της Φορτέτζας που βρίσκεται στο λόφο στα δυτικά της πόλης, αμέσως ανατολικά από το οποίο βρίσκεται το λιμάνι.

Διευκολύνσεις: Η πόλη του Ρεθύμνου παρέχει τις περισσότερες δυνατότητες για ψώνια με ευρύχωρα μαγαζιά και καταστήματα για επισκευές. Νερό και καύσιμα μπορούν να μεταφερθούν στην προκυμαία. Υπάρχει ένα Γενικό Νοσοκομείο, ιδιωτικοί γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακεία. Στο λιμάνι υπάρχουν Τελωνειακές Αρχές και Λιμενική Αστυνομία αλλά δεν υπάρχει Τμήμα Αλλοδαπών. Το Ρέθυμνο δεν είναι Λιμάνι Εισόδου. Η πόλη είναι αμέσως μόλις στρίψετε στο λιμάνι. Υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και ξενοδοχεία ενώ παρέχονται όλων των ειδών οι τηλεφωνικές και ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Γενικά Σχόλια: Το μικρό Βενετικό λιμάνι μπορεί να στεγάσει 2 ή 3 μικρά σκάφη. Το βάθος της εισόδου είναι ανομοιόμορφο και απρόβλεπτο λόγω του ότι το λιμάνι φράζεται από λάσπη. Δίνει δυνατότητα αγκυροβόλησης και παρέχει καλή προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στο εξωτερικό λιμάνι χώρος αγκυροβόλησης μπορεί να βρεθεί στο ανατολικό και στο δυτικό τείχος. Το ανατολικό τείχος παρέχει καλή προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στο δεξιό τείχος του εξωτερικού λιμανιού αναβοσβήνει ένα πράσινο φως και ένα κόκκινο φως αναβοσβήνει στο αριστερό. Στο εσωτερικό του λιμανιού υπάρχει ένας παλιός φάρος. Σε περίπτωση τρικυμίας τα κύματα στην είσοδο του λιμανιού μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Crete TOURnet


Λιμένας Ρεθύμνου

Σελίδες επίσημες

ΡΕΘΥΜΝΟ (Νομός) ΚΡΗΤΗ

Ταξί

ΡΕΘΥΜΝΟΝ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ
Τηλέφωνο: +30 28310 24000, 25000

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ