gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Οικονομία  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΕΡΚΙΝΗ Δήμος ΣΕΡΡΕΣ" .


Οικονομία (1)

Τουρισμός

Ορεινός τουρισμός

ΚΕΡΚΙΝΗ (Δήμος) ΣΕΡΡΕΣ
  Εάν τείνετε ευήκοον ους στις μυστικές φωνές των αισθήσεων εδώ θα μαγευτείτε. Ρεμβάστε, ακούστε, οσφρανθείτε, γευθείτε, αγγίξτε, αισθανθείτε!
  Ο Δήμος Κερκίνης είναι από τους προικισμένους της φύσης.
  Αγναντέψτε από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Μοναστηρακίου την κοιλάδα της λίμνης Κερκίνης και το απαράμιλλο μωσαϊκό του κάμπου του Κερκινίτη, τα γραφικά Πορόια, τη Μακρυνίτσα, το μεγαλόπρεπο Μπέλες (όρος Κερκίνη), τα μαγευτικά Κρούσια (όρος Δύσωρο). Κωπηλατήστε στα γαλανά νερά και χαλαρώστε στη θέα των εκατοντάδων πουλιών που χαίρονται το νερό, στην ηρεμία των καλαμιώνων αναζητήστε τα μυστικά της. Η λίμνη Κερκίνη είναι ένας από τους 11 ελληνικούς υγρότοπους που προστατεύονται από τη Συνθήκη Ramsar και ένας από τους σημαντικότερους της Ευρώπης.
  Αφουγκραστείτε το θρόισμα των αιωνόβιων δένδρων που απαντούν στον άνεμο, τους ήχους ζωής των δασών που στεφανώνουν τη λίμνη, το βέλασμα των βουβαλιών στους λιμνότοπους, ξυπνήστε με τις εωθινές συναυλίες των μυριάδων πουλιών.
  Νιώστε στην ανάσα σας την δροσιά, την ευωδιά των δασών και το άρωμα του κάμπου. Περιπλανηθείτε ανάμεσα στις βελανιδιές, τις οξιές, τις καστανιές, ξαποστάστε πλάι στο τσάι, το θυμάρι και τα κάθε λογής φυτά και αγριολούλουδα. Χαϊδέψτε την κόκκινη χαίτη του αλόγου που πυροδοτεί τον γαλανό ουρανό στον καλπασμό. Νιώστε την πρωινή δροσιά, το πετάρισμα των ψαριών στις παλάμες σας. Αισθανθείτε.
  Γευθείτε την πέστροφα των νερών που κατηφορίζουν το Μπέλες, το γριβάδι και τον γουλιανό της λίμνης, τα εντόπια ψητά και γλυκά. Ένας παράδεισος γαστριμαργικών απολαύσεων μέσα σ' ένα παραδεισένιο περιβάλλον από αιωνόβια πλατάνια και βελανιδιές ή με θέα τη λίμνη.
  Τι μπορείτε να δείτε: Πέρα από τη λίμνη και τη θέα από το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Μοναστηρακίου, γοητεύουν τα Πορόια η Μακρυνίτσα και τα Πλατανάκια, χωριά κουρνιασμένα στις πλαγιές του Μπέλες πλάι στα νερά του βουνού, στη σκιά των πλατανιών και των βελανιδιών.
Σπορ που μπορείτε να κάνετε:
•Κανό
•Ιππασία
•Ποδηλασία
•Πεζοπορία
•Ορειβασία
•Αναρρίχηση
•Ψάρεμα
•Κυνήγι

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Κερκίνης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ