gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Οικονομία  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΡΙΝΘΙΑ Νομός ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" .


Οικονομία (1)

Σελίδες επίσημες

ΑΣΣΟΣ-ΛΕΧΑΙΟ (Δήμος) ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  Δεν υπάρχουν διαθέσιμα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό κατά τομέα παραγωγής ή κατά θέση στο επάγγελμα στα Δημοτικά Διαμερίσματα και στο σύνολο του Δήμου.
  Τα προ δεκαετίας ή εικοσαετίας συλλεχθέντα στοιχεία της ΕΣΥΕ (απογραφές 1981, 1991) δεν ανταποκρίνονται στη διαμορφωθείσα εν τω μεταξύ κατάσταση καθώς, αφενός αφορούν στο ήμισυ περίπου του σημερινού (εκτιμώμενου) πληθυσμού και αφετέρου, η διαφοροποίηση που συντελέσθηκε στις δυνατότητες απασχόλησης στον ευρύτερο χώρο της Β.Α. Κορινθίας την τρέχουσα δεκαετία, δεν επιτρέπει την εξακρίβωση "τάσεων" με βάση τα προσυλλεχθέντα στοιχεία ενός διαφορετικού περιβάλλοντος.
  Εκτιμάται όμως εν γένει, ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα της γεωργίας θα εξακολουθήσουν να ασκούν εντεινόμενες πιέσεις στις δυνατότητες απασχόλησης ή (αυτοαπασχολούμενης) επαγγελματικής δραστηριοποίησης στον πρωτογενή τομέα, οδηγώντας είτε στην αγροτική έξοδο , είτε στην αναζήτηση συμπληρωματικού εισοδήματος σε άλλους τομείς παραγωγής. Ο Δήμος Ασσου - Λεχαίου, εκκινώντας από την παραδοχή αυτή και διαπιστώνοντας ότι τα ζητήματα της ενδο- ή διατομεακής κινητικότητας της απασχόλησης εμπίπτουν στις βασικές αρμοδιότητες άλλων ή υπερκείμενων δημόσιων υπηρεσιών, εκτιμά ότι δύναται να λάβει κυρίως συμπληρωματικού χαρακτήρα μέτρα προς την κατεύθυνση του περιορισμού της αγροτικής εξόδου ή της απορρόφησης της (μέσω της πολυδραστηριότητας) στον αναπτυσσόμενο τριτογενή τομέα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ