gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Οικονομία για το τοπωνύμιο: "ΣΗΤΕΙΑ Δήμος ΛΑΣΙΘΙ".


Οικονομία (1)

Σελίδες επίσημες

  Η οικονομία της επαρχίας στηρίζεται κατά βάση στην πρωτογενή αγροτική παραγωγή. Είναι αλήθεια πως η Στειακή γη ήταν πάντα φειδωλή στις αποδόσεις της λόγω του πετρώδους και κατά κύριο λόγο ορεινού χαρακτήρα του εδάφους της. Σήμερα όμως με την πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Σητείας και άλλων αναπτυξιακών φορέων της επαρχίας, η οικονομία κινείται και σε άλλους άξονες. Η οργανωμένη εκμετάλλευση της σητειακής γης υπόσχεται σημαντική συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της επαρχίας, ενώ η επεξεργασία και διακίνηση των προϊόντων της γης κατακτά όλο και υψηλότερη θέση στην εξαγωγική οικονομική δραστηριότητα. Η βιοτεχνική ανάπτυξη, το εμπόριο, η κατασκευαστική και οικοδομική δραστηριότητα, οι υπηρεσίες αποτελούν επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας των φορέων της επαρχίας.
  Σημαντικός άξονας ανάπτυξης με ταχύτατους ρυθμούς στα τελευταία χρόνια είναι η τουριστική βιομηχανία με μικρά και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα υψηλών προδιαγραφών. Σημαντική πηγή πλούτου για την επαρχία θα μπορούσαν να γίνουν οι διάφορες αρχαιολογικές περιοχές, τα όσα η σκαπάνη των αρχαιολόγων έχει φέρει και φέρνει στο φως, η οργανωμένη και οικολογική χρησιμοποίηση του περιβάλλοντος, η παραπέρα εκμετάλλευση των φυσικών καλλονών της επαρχίας και ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Σητειακής ζωής.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Δήμου Σητείας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ