gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Μνημεία που αναφέρονται από αρχαίους για το τοπωνύμιο: "ΛΕΠΡΕΟΝ Αρχαία πόλη ΗΛΕΙΑ".


Μνημεία που αναφέρονται από αρχαίους (4)

Αρχαία ιερά

Ιερό Δήμητρας

Ο Παυσανίας το αναφέρει σαν το μόνο μνημείο που είδε ο ίδιος, παρά τα λεγόμενα των Λεπρεατών για Ναό του Δία και τάφους του Λυκούργου και του Καύκωνα. Το Ιερό της Δήμητρας ήταν χτισμένο με πλιθιά και δεν είχε λατρευτικό άγαλμα (Παυσ. 5,5,6).

Αρχαίοι ναοί

Ναός Διός Λευκαίου

(Παυσ. 5,5,5). Αν το προσωνύμιο του Δία στο Ιερό αυτό ήταν όντως Λεύκαιος αυτό θα σχετιζόταν με τη χρήση ξύλων μόνο από λεύκες για τις θυσίες στο θεό. Αν όμως το προσωνύμιο διορθωθεί σε "Λύκαιος" θα φανερώνει τη στενή σχέση των Λεπρεατών με τους Αρκάδες (Εκδ. Αθηνών, Παυσανίου Περιήγησις, τόμ. 3, σελ. 209, σχόλιο 1).

Αρχαίοι τάφοι

Τάφος Λυκούργου

Ο Λυκούργος ήταν γιος του Αλέα (Παυσ. 5,5,5). Για περισσότερες πληροφορίες βλ. Τεγέα στην Κατηγορία "Μυθολογία- Βασιλιάδες".

Τάφος του Καύκωνα

Οι Λεπρεάτες υποστήριζαν ότι ο τάφος του βρισκόταν στην πόλη τους και ότι πάνω του ήταν στημένη και πλαστική εικόνα άντρα που κρατούσε λύρα, αλλά ο Παυσανίας δεν είδε ούτε αυτό τον τάφο ούτε εκείνο του Λυκούργου (Παυσ. 5,5,5). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Καύκωνα βλ. Ανδανία στην Κατηγορία "Μυθολογία-Ηρωες".

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ