gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Τοπωνύμια για το τοπωνύμιο: "ΚΥΛΛΗΝΗ Βουνό ΚΟΡΙΝΘΙΑ".


Τοπωνύμια (4)

Αρχαία τοπωνύμια

Γερόντιον

Βουνοκορφή, σύνορο της γής Φενεατών και Στυμφαλίων (Παυσ. 8,16,1). Διατηρεί το ιδιο όνομα και σήμερα, 1756μ. Β του χωριού Καστανιά.

Κορυφές βουνών

Τρίκρηνα

Βουνοκορφή, την οποία ο Παυσανίας αναφέρει ως Φενεατικά Βουνά. Το βουνό πήρε το όνομα από τρεις ιερές κρήνες όπου οι νύμφες έλουσαν τον Ερμή όταν γεννήθηκε (Παυσ. 8,16,2). Σήμερα αναζητούνται από κάποιους στην περιοχή του χωριού Μοσιά, ενώ άλλοι τα τοποθετούν με βεβαιότητα στην περιοχή του χωριού Καστανιά (Εκδ. Αθηνών, Παυσανία Περιήγησις, τόμος 4, σελ. 238, σημ. 7).

Σηπία

Βουνοκορφή, όπου πέθανε από δάγκωμα φιδιού και θάφτηκε ο Αίπυτος, ο γιος του Ελατου. Τον Αιπύτιο τάφο αναφέρει και ο Ομηρος (Ιλ. Β 604), ενώ ο Παυσανίας τον περιγράφει ως σωρό χώματος περιβαλλόμενο από πέτρινο κρηπίδωμα (Παυσ. 8,16,3). Το βουνό πήρε το όνομα του φιδιού σήψ ή σήπα, που μοιάζει με μικρή σταχτόχρωμη οχιά (Παυσ. 8,4,7).

Χελυδόρεα

Βουνό που ανήκε στην Κυλλήνη. Εκεί ο Ερμής είχε βρει μια χελώνα και προσθέτοντας χορδές στο κέλυφός της έφτιαξε πρώτη φορά τη λύρα (Παυσ. 8,17,5).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ