gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 7 τίτλοι με αναζήτηση: Θέατρα & Κινηματογράφοι  στην ευρύτερη περιοχή: "ΕΛΛΑΔΑ Χώρα ΕΥΡΩΠΗ" .


Θέατρα & Κινηματογράφοι (7)

Κόμβοι, εμπορικοί

Κινηματογράφοι Ηρακλείου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Πόλη) ΚΡΗΤΗ

Links

Θερινός Κινηματογράφος

ΜΑΡΑΘΕΑ (Χωριό) ΗΛΕΙΑ
Το 1997 δημιουργήθηκε ο θερινός Κινηματογράφος "Σινέ Μαραθιά", από μια έμπνευση της στιγμής, λόγω της ιδιομορφίας του συγκεκριμένου χώρου (ξέφωτο). Βρίσκεται στο φυσικό, πευκόφυτο, παραλιακό δάσος της Μαραθιάς, δίπλα στη θάλασσα.
Διαμορφώθηκε ο χώρος, έγιναν γεωτρήσεις, μελέτη και εγκατάσταση πυρασφάλειας, καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Ο χώρος διαθέτει περίπου 500 καθίσματα, λειτουργεί μπαρ, καθώς, επίσης, υπάρχουν και εγκαταστάσεις υγιεινής.
Έτσι, ξεκίνησαν οι παραστάσεις στις 7 Ιουλίου, με πρώτη προβολή της Ελληνικής Ταινίας της Όλγας Μαλέα "Ο Οργασμός της Αγελάδας", παραγωγή 1997.
Ο θερινός κινηματογράφος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού οργανισμού "Europa Cinemas" και προσφέρει στους κινηματογραφόφιλους ενδιαφέρουσες και επιτυχημένες ταινίες.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Αμαλιάδος


Θέατρο Δάσους

  Το θέατρο δάσους λειτουργεί στο χώρο του θερινού κινηματογράφου "Μαραθιάς", στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας. Έπειτα από την άρνηση του Υπουργείου Πολιτισμού να διενεργηθούν παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας και, μπροστά στον κίνδυνο να μη διεξαχθούν οι παραστάσεις του Φεστιβάλ, κατασκευάσθηκε ένα άλλο θέατρο, μετατρέποντας το χώρο του θερινού κινηματογράφου και σε θέατρο δάσους, όπου και ανέβηκαν όλες οι παραστάσεις.
Από το καλοκαίρι του 2004, παραπλεύρως του Αρχαίου Θεάτρου Ήλιδας, θα λειτουργήσει ένα άλλο, χωρητικότητας 1500 έως 2000 θεατών. Στο χώρο αυτό, θα τελούνται οι κλασικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και, στη Μαραθιά, παραστάσεις Αναγεννησιακού ρεπερτορίου, αλλά και μουσικές εκδηλώσεις.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Αμαλιάδος


Υπαίθριο θέατρο Νέας Καρβάλης

ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ (Κωμόπολη) ΚΑΒΑΛΑ
(Following URL information in Greek only)

Οι κινηματογράφοι στις Σέρρες

ΣΕΡΡΕΣ (Πόλη) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το θέατρο Σέττας

ΣΕΤΑ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΑ
Το θέατρο Σέττας, κατά τα αρχαϊκά πρότυπα, λαξευμένο σε πέτρα, ανάμεσα στα έλατα. Δημιούργημα του ηθοποιού Νίκου Ζαπακωνσταντίνου και των μαθητών του. Λειτουργεί κατά την θερινή περίοδο, στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων, από το θίασο 'Κασταλλία' και άλλων θιάσων. Πληροφορίες για τις θεατρικές παραστάσεις του Καλοκαιριού 2001.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Υπαίθριο θέατρο Ελαιοχωρίου

ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ (Κωμόπολη) ΚΑΒΑΛΑ
(Following URL information in Greek only)

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ