gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ Χωριό ΙΩΑΝΝΙΝΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ασβεστοχωρίου

ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλέφωνο: +30 26510 51132
  Το Ασβεστοχώρι είναι χτισμένο ανάμεσα στα υψώματα της οροσειράς Τσούκα, η οποία και φιλοξενεί τα περισσότερα από τα χωρία του Δήμου Μπιζανίου. Βρίσκεται στους πρόποδες των υψωμάτων "Καλούρια" και "Πεταλάς", σε υψόμετρο 630 μ., με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι ιδιαίτερα υγιεινό.
  Η προηγούμενη ονομασία του χωριού ήταν "Λιόκου", το οποίο είχε πάρει από ένα Γιουγκοσλάβο βοσκό που ήταν από τους πρώτους κατοίκους στην περιοχή και ονομαζόταν "Λιόκας". Η ονομασία Ασβεστοχώρι προέκυψε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όπου ο Αλή Πασάς είχε στην περιοχή ασβεστοκάμινους από τους οποίους προμηθεύονταν ασβέστη για τα σαράια του.
  Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση μόλις 18 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων και η απόσταση διανύεται σε λιγότερο από μισή ώρα. Αυτή τη στιγμή μένουν στο χωριό 280 κάτοικοι, αν και σύμφωνα με την απογραφή του 2001, επισήμως είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του χωριού 381 άτομα. Ο πληθυσμός του χωριού παραμένει σταθερός εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα η ομοιογένεια του πληθυσμού στο χωριό να είναι εντυπωσιακή.
  Αυτή τη στιγμή στο νηπιαγωγείο του χωριού υπάρχουν 9 μαθητές ενώ στο δημοτικό μόλις τρία παιδία. Οι περισσότεροι των κατοίκων είναι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό ασχολείται με γεωργοκτηνοτροφικές εργασίες.
  Η κεντρική εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στον Αγιο Δημήτριο και βέβαια το πανηγύρι του χωριού γίνεται την ημέρα γιορτής του στις 26 Οκτωβρίου. Πολιτιστικές και εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου που οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ