gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΣ Χωριό ΚΟΝΙΤΣΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Μολυβδοσκεπάστου

ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΣ (Χωριό) ΚΟΝΙΤΣΑ
Τηλέφωνο: +30 26550 24182
  Σε όμορφη θέση με νερά πηγαία και ωραία θέα το σημερινό "Μολύβι" είναι το απομεινάρι της παλιάς βυζαντινής πόλης Διπαλίτσας. Εκτός από το ενεργό Μοναστήρι της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης, χαμηλά δίπλα στον Αώο, σώθηκαν από την φθορά του χρόνου μέσα και έξω από το χωριό παλιές εκκλησίες και ερείπια σπιτιών που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία αυτού του τόπου. Η παλιά πόλη καταστράφηκε σύμφωνα με την παράδοση από τους πρώτους σταυροφόρους. Αλλά και μετέπειτα επειδή βρισκόταν στο σταυροδρόμι της πορείας διαφόρων φυλών πάθαινε καταστροφές από τις συχνές επιδρομές. Σήμερα είναι ένα ήσυχο και όμορφο μεθοριακό χωριουδάκι, που αγναντεύει την κοιλάδα του Αώου και του Σαραντάπορου. Είναι από τα χωριά που η ιστορία άφησε αδρά τα χνάρια πάνω του στο πέρασμά της. Ο ενοριακός ναός των Αγίων Αποστόλων από το 1537 και οι αναστηλωμένοι ναοί του Αγίου Δημητρίου ( 13ος αι. ) και του Αγίου Σώζοντα (16ος αι. ) είναι μερικά από τα πολλά αξιόλογα βυζαντινά μνημεία του χωριού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ