gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΧΕΙΜΑΔΙΟ Χωριό ΖΑΛΟΓΓΟ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Χειμαδιού

ΧΕΙΜΑΔΙΟ (Χωριό) ΖΑΛΟΓΓΟ
Τηλέφωνο: +30 26820 56450
  Το χωριό που σήμερα ονομάζεται Χειμαδιό, προ της εποχής των Ενετών, ήταν κτισμένο στη θέση Παλιοχώρι. Σώζεται ακόμα η εκκλησία Αγιος Νικόλαος καθώς και μερικά κτίρια. Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού «Λυσσίπολης», αργότερα Τόπολα και σήμερα Χειμαδιό μεταφέρθηκαν από τους Ενετούς στην Κέρκυρα και εγκαταστάθηκαν στο χωριό που σήμερα ονομάζετε Καστελάνι.
   Τα στοιχεία είναι από το αρχείο του Ιωάννη Κόττα Δημοτικού Υπαλλήλου και στηρίζονται στις προφορικές μαρτυρίες των γεροντότερων. Το χωριό είναι κτισμένο σε κατάφυτο λόφο και οι κάτοικοι ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία και τις οικοδομικές εργασίες. Το χωριό είναι γοητευτικό και η περιοχή χαρακτηρίζεται για την αγριάδα του τοπίου ποτέ δεν υπήρξε πλούσιο μέρος με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να έχουν μεταναστεύσει. Η «Λυσσίπολη» όμως είναι ένα από τα ζωντανά διαμερίσματα του Δήμου με ανθρώπους φιλικούς και εργατικούς που έχουν αποδείξει ότι η θέληση και η αγάπη είναι αρκετά να κρατήσουν έναν τόπο ζωντανό.
  Τα δάση της περιοχής αποτελούν αναμφισβήτητα σημαντικό, φυσικό πλούτο κυρίως οικολογικής και αισθητικής σημασίας. Αξιόλογο είναι το παραδοσιακό πανηγύρι που διοργανώνεται το δεκαπενταύγουστο από το Σύλλογο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ