gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 16 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΝΑΛΛΑΚΙ Κωμόπολη ΠΡΕΒΕΖΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (16)

Δημαρχεία

Δήμος Πάργας

ΚΑΝΑΛΛΑΚΙ (Κωμόπολη) ΠΡΕΒΕΖΑ
Τηλέφωνο: +3026843 60300
Φαξ: +3026840 29021

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αμμουδιάς

ΑΜΜΟΥΔΙΑ (Χωριό) ΠΡΕΒΕΖΑ
Τηλέφωνο: +30 26840 41390
  Στη ΒΔ ακτή του νομού Πρέβεζας και στις εκβολές του Αχέροντα, βρίσκεται το χωριό Αμμουδιά, 45 χλμ. από την Πρέβεζα και 20 χλμ. από την Πάργα. Η περιοχή που κατά τη μυθολογία ανήκε στην εξουσία των "Χθόνιων Θεών" ήταν πιθανά "ο ασφοδελός χειμών" απ' όπου διάβαιναν οι ψυχές. Το Νεκρομαντείο που βρίσκεται 4χλμ. αππο τις εκβολές του Αχέροντα στο χωριό Μεσοπόταμος, επισκέπτονταν πλήθος θνητών, ημίθεων και ηρώων, ζητώντας επικοινωνία με το βασίλειο του Πλούτωνα και της Περσεφόνης.
  Η Αμμουδιά λόγω της θέσης της περιήλθε στην κυριότητα διαφόρων κατακτητών, Τούρκων, Βενετών, πειρατών, Ιταλών. Μέχρι το 1950, το χωριό με το όνομα "Σπλάντζα" υπήρξε λιμάνι με εμπορική κίνηση.
  Ο ποταμός Αχέροντας, με τον υγροβιότοπο των εκβολών του και τα στενά που διασχίζει αποτελούν ένα σημαντικό οικοσύστημα, επίσημα χαρακτηρισμένο σαν "περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους".
  Η περιοχή της Αμμουδιάς και του Αχέροντα προσφέρεται ιδιαίτερα για τουρισμό συνδυάζοντας καθαρή θάλασσα, όμορφες παραλίες, φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Εναλλακτικές διαδρομές στο εσωτερικό, πεζοπορία στα στενά του ποταμού, διαδρομές με πλοιάρια στον Αχέροντα. Οι ημερήσιες εκδρομές στην Πρέβεζα, Πάργα, Παξούς, Κέρκυρα, στα Γιάννενα κ.λ.π. δίνουν στον επισκέπτη δυνατότητα για ενδιαφέρουσα παραμονή.
  Συγκοινωνιακά εξυπηρετείται, από τα αεροδρόμια Ακτίου (45 χλμ.) και Κέρκυρας, από το λιμάνι Ηγουμενίτσας (45 χλμ.), και οδικά από την Πρέβεζα.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιούλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Πρέβεζας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ