gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΔΙ Χωριό ΚΑΡΥΣΤΙΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Καδίου

ΚΑΔΙ (Χωριό) ΚΑΡΥΣΤΙΑ
Τηλέφωνο: +30 22220 58001
  Φωλιασμένο σε δίλοφο, σε αμφιθεατρική θέση και υπό την επιβλητική παρουσία των Κοτυλαίων, βρίσκεται το Κάδι. Όμορφο γραφικό χωριό κτισμένο στους πέτρινους λόφους εντυπωσιάζει με την αμφιθεατρική του τοποθεσία και τα γραφικά του σπίτια. Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει ο ενετικός πύργος. Ο πύργος στα χρόνια της τουρκοκρατίας, ήταν η κατοικία του Τούρκου πασά Καδή από τον οποίο πήρε το όνομα του και το χωριό. Την όμορφη ζωγραφιά που παρουσιάζει το αμφιθεατρικό χωριό συμπληρώνουν οι δύο μικροί οικισμοί Καράδωνοι και Τριβωλιάνοι.
Μνημεία
  Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Παλιά εκκλησία μέσα σε οργιώδη βλάστηση αξίζει να προσέξετε το γιγάντιο πουρνάρι, για το οποίο χρειάζονται δύο άτομα για να αγκαλιάσουν τον κορμό του. Η εκκλησία γιορτάζει στις 6 Αυγούστου και γίνεται ονομαστό πανηγύρι.
  Αγιος Σεραφείμ: Παλιά και θαυματουργική εκκλησία. Τη συναντάμε 400 μέτρα από τους Γιάννηδες στις παρυφές του λόφου Λακάκι. Δίπλα ακριβώς από την εκκλησία υπάρχει αγίασμα το οποίο θεωρείται θαυματουργό. Στον περίβολο του ναού, στη διάρκεια της κατοχής, εκτελέστηκαν 30 πατριώτες από την ευρύτερη περιοχή. Σήμερα αποδίδοντάς τους φόρο τιμής, τελείται μνημόσυνο και εκδηλώσεις στις 24 Μαίου. Σε άλλα 500 μέτρα βόρεια υπάρχει μεταλλείο βωξίτου.
Αξιοθέατα - Διαδρομές
  Ξεκινώντας από το Κάδι και ανεβαίνοντας στο ελατόδασος (γνωστό και ως "Καδίτικο", συναντάς στην αρχή θάμνους από αγριόκερδο, κέδρα, φιλίκια και αρεούς. Στα αριστερά μας η απόκρυμνη χαράδρα και δεξιά μας το απότομο βουνό. Μετά από 3,5 χλμ.βγαίνουμε από την χαράδρα και συναντάμε κτήματα με κερασιές και καρυδιές. Μετά από 5 χλμ. Συναντάμε το ελατόδασος όπου και σταματά ο βραχισμός. Κάθε πρωτομαγιά πολύς κόσμος απολαμβάνει την ομορφιά του ελατόδασους και τα γάργαρα νερά του. Αξίζει να προσέξουμε το γιγάντιο πλατάνι που χωράει στο κούφωμά του πέντε άτομα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ