gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ Χωριό ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίων Πάντων

ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ (Χωριό) ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑ
Τηλέφωνο: +30 22660 81201
  Είναι μικρό παραλιακό χωριό, δυτικά του Γαλαξειδιού και σε απόσταση 12 χλμ. Αποτελείται από τρεις οικισμούς, τον Ανατολικό, τον Δυτικό και τον παραλιακό. Πήρε το όνομα "Αγιοι Πάντες" από τον ομώνυμο Καθεδρικό ναό των Αγίων Πάντων. Το παλιό όνομα "Βίδαβη" προερχόταν από το όνομα του οπλαρχηγού Ηλία Βιδαβιώτη. 'Εχει 388 κατοίκους, έκταση 22.096 στρέμματα και μέσο σταθμικό υψομέτρου τα 56 μέτρα.
  Το χωριό παρουσιάζει αξιόλογη τουριστική κίνηση, ιδίως το καλοκαίρι. Διαθέτει ταβέρνες, ψησταριές, καφενεία, ξενοδοχεία και ξενώνες. Οι επισκέπτες μπορούν να πάνε και για ψάρεμα, ή να κουβεντιάσουν με τους φιλόξενους κατοίκους. Στο λιμανάκι αράζουν αλιευτικά σκάφη, βάρκες και πολλά ταχύπλοα. Παράγει κτηνοτροφικά προϊόντα, οπωρολαχανικά και λάδι.
  Υπάρχουν τα παρεκκλήσια του Αγίου Γεωργίου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, των Αγίων Αναργύρων και του Αγίου Ιωάννη. Κοντά στο χωριό υπήρχε αρχαίο μαρμάρινο φρούριο, του οποίου ερείπια από τα τείχη βρίσκονται ακόμα καθώς και παλιός Βυζαντινός ναός, εντός σπηλαίου, με το όνομα "Βαρνάκοβα".

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ