gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ Δημοτικό Διαμέρισμα ΙΘΑΚΗ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Πλατρειθιά

ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ (Δημοτικό Διαμέρισμα) ΙΘΑΚΗ
Τηλέφωνο: +30 26740 31470
  Δύο χιλιόμετρα βορειότερα του Σταυρού, στο πιο εύφορο κομμάτι του νησιού βρίσκεται το Δ. Δ του Πλατρειθιά, που συγκροτείται από τους οικισμούς Κολλιερή, Αγίους Σαράντα, Πλατρειθιά, Λαχό και Φρίκες.
  Οι ευνοϊκές συνθήκες για την καλλιέργεια της γης, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ευρεία εδαφική ανάπτυξη των οικισμών, γι' αυτό και η περιοχή είναι η πιο αραιοκατοικημένη στο νησί, με πλούσια βλάστηση και καλλιέργεια και με το προνόμιο της σημαντικότερης πηγής νερού στην περιοχή του Καλάμου.
  Παραδοσιακά κτίρια με νεοκλασικά και ενετικά στοιχεία διασώζονται στον Πλατρειθιά ενώ στην περιοχή Μελάνυθρος επαναλαμβάνονται ανασκαφές όπου αναδεικνύουν αρχαίο οικισμό. Ο κόλπος των Αφαλών που απέχει ένα χιλιόμετρο από το κέντρο του Πλατρειθιά παρουσιάζει πανέμορφες παραλίες με πεντακάθαρη θάλασσα και θαυμάσιο βυθό. Στο βουνό Ραζή και στην ευρύτερη περιοχή του Μάρμακα - η βορειότερη του νησιού - οι συνθήκες για ορειβασία και περίπατο είναι πολύ όμορφες και μπορεί να συνδυαστούν με την απόλαυση μοναδικών ανατολών και δύσεων.
  Το πανηγύρι στις 15 Αυγούστου στον Πλατρειθιά είναι ένα από τα πιο ζωντανά και κεφάτα του καλοκαιριού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ