gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΟΥΤΡΑΚΙ Πόλη ΚΟΡΙΝΘΙΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (3)

Δημαρχεία

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Λουτρακίου

  Εκεί που το παρελθόν και το μέλλον υφαίνουν τα δίχτυα τους, το παρόν αποκαλύπτει έναν κρυφό παράδεισο, ιδανικό για όσες από τις 365 ημέρες του χρόνου διαλέξει ο επισκέπτης. Ο μοναδικός συνδυασμός κλιματολογικών συνθηκών και σπάνιου φυσικού περιβάλλοντος, καθιστούν το Λουτράκι ιδεώδη τόπο με απεριόριστες δυνατότητες για χειμερινό και θερινό τουρισμό. Το εύκρατο μεσογειακό του κλίμα, η πεντακάθαρη θάλασσα και οι πανέμορφες παραλίες του που βραβεύονται συνέχεια από το 1987 με τη “γαλάζια σημαία της Ευρώπης”, καθώς και το πλούσιο ελατοδάσος της οροσειράς των Γερανείων που απλώνεται τριγύρω του, συνθέτουν την απαράμιλλη σε ομορφιά εικόνα του.
  Η παρατεταμένη ηλιοφάνεια που επικρατεί στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και η ανυπαρξία υγρασίας, το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον που δημιουργείται από το συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τα φημισμένα ιαματικά και φυσικά μεταλλικά του νερά, αποτελούν τους πλέον ισχυρούς παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη του παραθεριστικού, εκδρομικού και θεραπευτικού τουρισμού. Τόπος για ιδανικές διακοπές, όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σας: κολύμπι και θαλάσσια σπορ στις πεντακάθαρες ακρογιαλιές, σπορ βουνού, πεζοπορία, μνημεία και αξιοθέατα σε απόσταση αναπνοής, εύκολη πρόσβαση στους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τοπικά πανηγύρια, έντονη νυχτερινή ζωή, άψογη οργάνωση και εξυπηρέτηση, ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του, κοσμοπολίτικος αέρας, εξαιρετική τουριστική υποδομή, καλό οδικό δίκτυο για τις εκδρομές σας στους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, συνθέτουν τα στοιχεία ενός ονειρεμένου τόπου διακοπών, που αποκτά όλο και πιο φανατικούς φίλους.
(Κείμενο: Βάνα Νικολοπούλου, Αντώνης Κουκουλάς)
Το κείμενο παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Λουτρακίου Περαχώρας..

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ