gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 9 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΥΣΤΡΑΣ Δήμος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (9)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Ειρήνης

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ (Χωριό) ΜΥΣΤΡΑΣ
Τηλέφωνο: +30 27310 98204
  Η Αγία Ειρήνη, ένα μικρό χωριό με σπουδαία μνημεία κρυμμένα στο πράσινο και τοποθεσίες με ιδιαίτερη ομορφιά καλωσορίζει τους επισκέπτες. Το δημοτικό διαμέρισμα Αγ. Ειρήνης περιλαμβάνει τον οικισμό της Αγ. Ειρήνης (Βάρσοβα).

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Ιωάννη

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Χωριό) ΜΥΣΤΡΑΣ
Τηλέφωνο: +30 27310 21719
  Σε μια θάλασσα από πορτοκαλιές και ελιές κάτω από τον Ταύγετο βρίσκει κανείς τον Αγιο Ιωάννη. Πηγές και τρεχούμενα νερά μέσα σε πλούσια βλάστηση προσφέρουν γαλήνη και δροσιά στον επισκέπτη. Το δημοτικό διαμέρισμα Αγ. Ιωάννη περιλαμβάνει τους οικισμούς Αγ. Ιωάννης, Τσεραμιό και Παγωτά.

Δημοτικό Διαμέρισμα Αναβρυτής

ΑΝΑΒΡΥΤΗ (Χωριό) ΜΥΣΤΡΑΣ
Τηλέφωνο: +30 27310 21791
  Στην αγκαλιά του Ταύγετου βρίσκεται το γραφικό χωριό της Αναβρυτής με την πανοραμική θέα και τις δροσερές πηγές. Η Αναβρυτή αποτελεί ορμητήριο για περιηγήσεις στα φυσικά αξιοθέατα του βουνού. Εδώ βρίσκεται το Βοτανολογικό - Γεωλογικό μουσείο που στεγάζεται στο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου καθώς και η Ιερά Μονή Φανερωμένης. Το δημοτικό διαμέρισμα Αναβρυτής περιλαμβάνει τους οικισμούς Αναβρυτή και Περγαντέικα.

Δημοτικό Διαμέρισμα Λογγάστρας

ΛΟΓΓΑΣΤΡΑ (Χωριό) ΜΥΣΤΡΑΣ
Τηλέφωνο: +30 27310 98440
  Η Λογγάστρα βρίσκεται σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του βόρειου Ταϋγέτου. Γραφικά σπίτια, πλούσια βλάστηση και θαυμάσια θέα είναι στοιχεία που προσφέρει στον επισκέπτη της απλόχερα. Το δημοτικό διαμέρισμα Λογγάστρας περιλαμβάνει τους οικισμούς Λογγάστρα Καραβάς (τμήμα).

Δημοτικό Διαμέρισμα Μαγούλας

ΜΑΓΟΥΛΑ (Κωμόπολη) ΜΥΣΤΡΑΣ
  Η έδρα του Δήμου, η Μαγούλα, πνιγμένη στο πράσινο, αποτελεί το πολιτιστικό επίκεντρο της περιοχής με τις εκδηλώσεις του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου.
  Εδώ βρίσκεται και η «Ελευθέρα Σχολή Φιλοσοφίας Πλήθων» που ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο το 1975.
Οικισμοί:
Το δδ Μαγούλας περιλαμβάνει τον οικισμό της Μαγούλας.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μυστρά

ΜΥΣΤΡΑΣ (Χωριό) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Τηλέφωνο: +30 27310 83368
  Η καστροπολιτεία του Μυστρά, δεσπόζει πάνω από τον οικισμό του νέου Μυστρά με τα επιβλητικά τείχη, τα ανάκτορα των Παλαιολόγων, τις κατοικίες, τις βυζαντινές εκκλησίες και το κάστρο στην κορυφή. Ο οικισμός του νέου Μυστρά επίσης έχει να δείξει τις δικές του ομορφιές, με τα γραφικά δρομάκια, τις πέτρινες αυλόπορτες και τους ανθοσκέπαστους μαντρότοιχους. Στο δημοτικό διαμέρισμα Μυστρά τελούνται οι εκδηλώσεις των Παλαιολογείων. Ο Δήμος Μυστρά θέλοντας να τιμήσει τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο διοργανώνει κύκλο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων από 25 έως 29 Μαϊου. Επίσης η εμποροπανήγυρη Μυστρά που είναι ένα σημαντικό εμπορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός όχι μόνο για το Δήμο μας αλλά για όλο το νομό, διοργανώνεται κάθε χρόνο από 26 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο που πραγματοποιείται εδώ και 300 χρόνια. Το δημοτικό διαμέρισμα Μυστρά περιλαμβάνει τους οικισμούς: Νέος Μυστράς (ιστορική έδρα δήμου), Πικουλιάνικα, Παλαιολόγειο (Σκλαβική), Ταυγέτη (Μπαρσινίκος) Βλαχοχώριο.

Δημοτικό Διαμέρισμα Παρορείου

ΠΑΡΟΡΕΙΟ (Χωριό) ΜΥΣΤΡΑΣ
Τηλέφωνο: +30 27310 20069
  Εκεί που οι πρόποδες του Ταϋγέτου σμίγουν με την εύφορη κοιλάδα βρίσκει κανείς το Παρόρι. Χώροι αναψυχής κάτω από τα πλατάνια, φαράγγια και ρεματιές με πυκνή βλάστηση είναι μερικά από τα στοιχεία της φύσης που θα συναντήσει κανείς στο γαλήνιο αυτό μερός.

Δημοτικό Διαμέρισμα Σουστιάνων

ΣΟΥΣΤΙΑΝΟΙ (Χωριό) ΜΥΣΤΡΑΣ
Τηλέφωνο: +30 27310 98373
  Οι Σουστιάνοι είναι ένα πανέμορφο γραφικό χωριό, χτισμένο σε πλαγιά του βόρειου Ταϋγέτου. Περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση και προσφέρει θαυμάσια θέα στον ταξιδιώτη. Το δημοτικό διαμέρισμα Σουστιάνων περιλαμβάνει τους οικισμούς Σουστιάνοι, Καραβάς (τμήμα).

Δημοτικό Διαμέρισμα Τρύπης

ΤΡΥΠΗ (Χωριό) ΜΥΣΤΡΑΣ
  Στη διαδρομή Σπάρτης - Καλαμάτας, η Τρύπη υποδέχεται τους επισκέπτες και τους προσκαλεί για μια στάση δροσιάς δίπλα στο βάραθρο του Καιάδα, κάτω από θεόρατα πλατάνια και πλάι στις πηγές με το γάργαρο νερό. Στην Τρύπη βρίσκεται και το Μουσείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κνακίων».
Οικισμοί:
  Το δδ Τρύπης περιλαμβάνει τους οικισμούς:
•Τρύπη
•Σταυρός
•Καραβάς (τμήμα)

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ