gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΦΑΛΗΡΑΚΙ Χωριό ΡΟΔΟΣ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (3)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κοσκινού

ΚΟΣΚΙΝΟΥ (Κωμόπολη) ΡΟΔΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22410 61178
Το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό Κοσκινού γνωστή ήδη από τον 5ο αιώνα έιναι ένα από τα χωριά που τα σπίτια του διατηρούν σημαντικά δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με πολύχρομες προσόψεις, υπέροχα δείγματα λαϊκού νεοκλασικισμού και θαυμάσια εσωτερική διακόσμηση. Στα ΝΔ του χωριού βρίσκονται τα ερείπια μικρού κάστρου. Από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού είναι η Καλλιθέα χτισμένη σε ένα γραφικό πευκόφυτο όρμο με τις περίφημες ιαματικές πηγές που θεραπεύουν νεφρικά και ηπατικά νοσήματα και που ήταν γνωστές από τον 7ο αιώνα π.χ. Το κτιριακό συγκρότημα της Καλιθέας που σχεδιάστηκε το 1930 αποτελεί ίσως το ομορφότερο δείγμα της νεότερης αρχιτεκτονικής δημιουργίας στο νησί της Ρόδου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Καλυθιών

ΦΑΛΗΡΑΚΙ (Χωριό) ΡΟΔΟΣ
  Ο Δήμος Καλλιθέας εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας στο Φαληράκι και περιλαμβάνει τις κοινότητες Κοσκινού, Καλυθιών και Ψίνθου.
  Αρχαιολογικά ευρήματα στο σπήλαιο Αγίου Γεωργίου Καλυθιών αποδεικνύουν ότι η περιοχή είχε ήδη κατοικηθεί από τη νεολιθική εποχή. Κατά την αρχαιότητα ανήκε στην πόλη-κράτος της Ιαλυσού και γνώρισε σημαντική ανάπτυξη, όπως μαρτυρούν τα σωζόμενα μνημεία της ευρύτερης περιοχής των Καλυθιών όπως το Ερημόκαστρο, η ακρόπολη του Σαραντάπηχου κ.ά. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι πολυάριθμες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες.
  Τις τελευταίες δεκαετίες η περιοχή γνώρισε αλματώδη τουριστική ανάπτυξη. Το Φαληράκι, από τα πλέον πολυσύχναστα θέρετρα του νησιού, φημίζεται για την μήκους πέντε χιλιομέτρων αμμώδη ακτή του, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το λαμπρό ροδίτικο ήλιο και την καταγάλανη θάλασσα και να επιδοθεί σε θαλάσσια σπορ. Οι κάθε κατηγορίας και μεγέθους ξενοδοχειακές μονάδες προσφέρουν την εγγύηση μια θερμής φιλοξενίας, ενώ τα πολυάριθμα εστιατόρια και μπαρ καλύπτουν κάθε είδους νυχτερινή διασκέδαση.
  Πολλούς επισκέπτες προσελκύουν και ο γραφικός κόλπος του Λαδικού, η παραλία Τραγανού με τις εντυπωσιακές σπηλιές και ο όρμος της Καλλιθέας με τα ιαματικά λουτρά, χτισμένα την εποχή της Ιταλοκρατίας. Ο επισκέπτης δεν μπορεί ακόμα να παραλείψει έναν απογευματινό περίπατο στα στενά δρομάκια του διατηρητέου παραδοσιακού οικισμού Κοσκινού, ενώ για ελληνικό καφέ ή ούζο μπορεί να σταθεί στην όμορφη πλατεία των Καλυθιών, παρέα με τους ανθρώπους του χωριού.
  Στην ενδοχώρα, τέλος, η πηγή Φασούλι στην Ψίνθο με τα άφθονα νερά και τα αιωνόβια πλατάνια, αποκαλύπτει την άφταστη φυσική ομορφιά της ροδίτικης υπαίθρου.
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (1999).

Δημοτικό Διαμέρισμα Ψίνθου

ΨΙΝΘΟΣ (Χωριό) ΡΟΔΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22410 50014
Φαξ: +30 22410 50291

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ