gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 8 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΑΡΟΣ Δήμος ΚΥΚΛΑΔΕΣ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (8)

Δημαρχεία

Δήμος Πάρου

ΠΑΡΟΣ (Κωμόπολη) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Τηλέφωνο: +30 22843 60100-5

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κώστου

ΚΩΣΤΟΣ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22840 23730
  Μικρό χωριό στο κέντρο του νησιού. Η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, με τη χαρακτηριστική νησιώτικη αρχιτεκτονική της, δεσπόζει στο χωριό. Είναι ιδιαίτερη πατρίδα του Αγίου Αθανασίου του Παρίου, του οποίου το πατρικό σπίτι διασώζεται ακόμα.
  Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (2000) του Δήμου Πάρου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Λευκών

ΛΕΥΚΕΣ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22840 41990, 41617
Φαξ: +30 22840 41990
  Χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε λόφους, το χωριό Λεύκες, είναι ίσως το ομορφότερο παραδοσιακό χωριό του νησιού, σε απόσταση 11 χιλ. από την Παροικιά. Μέσα από τους λόφους, ξεπροβάλλουν εκκλησίες του 15ου και 17 ου αιώνα, ερειπωμένοι ανεμόμυλοι και περιστεριώνες. Ενα χωριό με φιδωτά μονοπάτια, με πολλά πεύκα, ελιές, αμυγδαλιές και ευκαλύπτους. Στις Λεύκες, ενδιαφέρον παρουσιάζουν το Λαογραφικό - Κεραμεικό Μουσείο των Ι. και Β. Κυδωνιέα, με συλλογές από παραδοσιακά κεραμευτικά και το λαογραφικό μουσείο του χωριού.
  Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (2000) του Δήμου Πάρου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μαρπίσσας

ΜΑΡΠΗΣΣΑ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22840 41217
Φαξ: +30 22840 41744
  Γραφικό χωριό κτισμένο σε ύψωμα, σε απόσταση 19 χλμ από την Παροικιά. Στην κορυφή του παρακείμενου λόφου, δεσπόζει το μικρό γραφικό μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου. Εκεί κοντά συναντούμε και τα ερείπια του παλιού Βενετσιάνικου κάστρου. Η Μάρπησσα βρίσκεται πολύ κοντά στα χωριά Μάρμαρα και Πρόδρομο. Εχει πολλά γραφικά εκκλησάκια του 17ου και 18ου αιώνα, κτισμένα με τη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Οι παραλίες Πίσω Λιβάδι, Λογαράς, Χρυσή Ακτή και Δρυός, ανήκουν στη Μάρπησσα.
  Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (2000) του Δήμου Πάρου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Ναούσης

ΝΑΟΥΣΑ (Χωριό) ΠΑΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22840 53171
  Η Νάουσα, κτισμένη σε ασφαλή κόλπο, στις βόρειες ακτές της Πάρου, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γραφικά λιμανάκια στο Αιγαίο. Έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη με δεκάδες ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, εστιατόρια, καφενεία, αγορά και έντονη νυχτερινή ζωή. Παρά τις ανέσεις που προσφέρει στους καλοκαιρινούς της επισκέπτες, η Νάουσα, παραμένει το παραδοσιακό ψαροχώρι με τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στις Κυκλάδες. Στο μικρό, προστατευμένο λιμανάκι με τα δεκάδες ψαροκάικα, χτυπάει η καρδιά της Νάουσας. Σήμερα οι παλιές αποθήκες των ψαράδων έχουν μετατραπεί σε μπαράκια, καφενεία και ουζερί που σερβίρουν φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες. Μία βόλτα στο εσωτερικό της Νάουσας, μέσα από τα στενά ασπρισμένα δρομάκια της, θα αποκαλύψει την ομορφιά αυτής της νησιώτικης πολιτείας που διατηρεί το χρώμα και την φυσιογνωμία της συνδυάζοντας γοητευτικά το παρελθόν με το παρόν. Γύρω από την Νάουσα συναντάμε υπέροχες παραλίες κοντινές και μακρινές (Πιπέρι, Μοναστήρι, Κολυμπήθρες, Αγιοι Ανάργυροι, Λάγγερη, Σάντα Μαρία).

Δημοτικό Διαμέρισμα Πάρου

ΠΑΡΟΣ (Κωμόπολη) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
  Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, η Παροικιά, παρουσιάζει την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης. Στο κέντρο της Παροικιάς συναντούμε τα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου, γύρω από το οποίο απλώνονται πολλά μεταβυζαντινά εκκλησάκια, όλα τους κηρυγμένα ιστορικά διατηρητέα μνημεία. Στην περιοχή, που βρίσκεται ανάμεσα στην Παροικιά και τις Λεύκες και λέγεται «Μαράθι», υπάρχουν τα αρχαία λατομεία μαρμάρου.
  Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (2000) του Δήμου Πάρου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ