gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΡΙΚΟΚΚΙΑ Χωριό ΓΡΕΒΕΝΑ" .


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Τρικοκκιάς

ΤΡΙΚΟΚΚΙΑ (Χωριό) ΓΡΕΒΕΝΑ
Τηλέφωνο: +30 24620 98282
  Εδρα του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου. Παλια ονομασία του οικισμού Τσαπουρνιά, προήλθε προφανώς από τις πολλές τσαπουρνιές τρικοκκιές (θάμνοι αυτοφυείς είδος δαμασκηνιάς με χαρακτηριστικούς μικρούς μπλέ καρπούς τα λεγόμενα τσάπουρνα). Πρόκειται για έναν οικισμό που δημιουργήθηκε από την συνένωση μικρότερων οικισμών, μετακινούμενων κυρίως κτηνοτρόφων, καταγόμενων από την Ηπειρο και πιο συγκεκριμένα από περιοχές και χωριά της Κόνιτσας.
  Ο οικισμός είναι χτισμένος στην πλαγιά και στους πρόποδες ενός μικρού λόφου, προσδίδοντας σ' αυτόν την γραφικότητα ενός ημιορεινού χωριού, το υψόμετρο είναι 580 μέτρα και οι κάτοικοι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 640. Κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία και σε μικρότερο βαθμό η κτηνοτροφία. Τα χωράφια είναι εύφορα και οι καλλιέργειες δυναμικές κυρίως με καλαμπόκια. Υπάρχουν άφθονα υπόγεια ύδατα τα οποία χρησιμοποιούνται για την άρδευση των χωραφιών.
  Αξιο αναφοράς είναι το πανηγύρι που γίνεται στο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Εκεί κάθε χρόνο συρρέει πλήθος κόσμου από όλη την περιοχή, για να προσκηνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Παρασκευής.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ