gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΓΟΥΒΕΣ Χωριό ΕΥΒΟΙΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Γουβών

Τηλέφωνο: +30 22260 41435
  Παραδοσιακό χωριό χτισμένο πάνω σε δύο πλαγιές πνιγμένο στα πλατάνια και στα πεύκα. Κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας όλη η περιοχή ήταν ιδιοκτησία του τούρκου μπέη Μωχάμετ Ιμπραήμ και της αδελφής του Χαϊμέ Ναϊλέ. Το 1831 οι τούρκοι πούλησαν όλη την ακίνητη περιουσία τους στους Ελληνες Βαπτιστή Δρόσο και Αλέξανδρο Δεσύλα. Το 1882 όλη η γη της κοινότητας πέρασε στα χέρια των κατοίκων της. Εδώ λειτουργεί και το μοναδικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αρτεμισίου.
  Στην κορυφή του χωριού δεσπόζει ο πύργος, όπου έζησε ο ποιητής Γεώργιος Δροσίνης, ο οποίος έχει αναπαλαιωθεί και σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο. Στην παραλία του χωριού σώζονται τα οχυρά του Μεταξά, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, σαν οχυρωματικές κατασκευές. Μπορείτε να δείτε τις βάσεις από τα κανόνια, τα μαγειρία και το παρατηρητήριο.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάϊο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του δήμου Αρτεμισίου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ