gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΚΗΠΟΙ Χωριό ΚΑΡΥΣΤΙΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κήπων

Τηλέφωνο: +30 22220 58686
  Το κεντρικό τμήμα της κοινότητας των Κήπων, είναι χτισμένο στους πρόποδες ενός λόφου, ενώ οι αγροτικές δραστηριότητες συγκεντρώνονται στην κοιλάδα του Μανικιάτη (περιοχή Κοκκινοεκκλησίες). Πολύ εύφορο χωριό με μακρόχρονη παράδοση στην καλλιέργεια κηπευτικών. Η πλούσια βλάστηση με το πλήθος των πηγών και τα βυζαντινά κατάλοιπα των ναών είναι πόλοι έλξης, για τον επισκέπτη. Για όσους αγαπούν τον ιαματικό τουρισμό, ξεχωρίζουν η πηγή του "Καβουρά" και της "Τρυπητής" με ιαματικό νερό, εξαιρετικής ποιότητας ικανό προς εμφιάλωση. Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται ο μεγαλύτερος Ενετικός πύργος της περιοχής που δυστυχώς δεν διατηρείται σε καλή κατάσταση.
  Οι λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού, θα θαυμάσουν ένα πλήθος από ναούς και εκκλησάκια. Από τις 40 εκκλησίες που υπήρχαν παλαιότερα(το χωριό ονομαζόταν Σαραντακλήσι κατά τη βυζαντινή περίοδο), σήμερα σώζονται πολλές γύρω από το χωριό. Ξεχωρίζει η Παναγιά η Οδηγήτρια, του 13ου αιώνα στις Σπηλιές, που διατηρεί το τέμπλο της σε άριστη κατάσταση. Στις Κοκινοεκκλησίες του ίδιου χωριού διακρίνονται θεμέλια παλαιών κτιρίων που μαρτυρούν την ύπαρξη βυζαντινής πόλης.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάϊο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του δήμου Κονιιστρών.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ