gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΜΕΣΟΧΩΡΙΑ Χωριό ΚΑΡΥΣΤΙΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοχωρίων

Τηλέφωνο: +30 22240 53274
  Τα Μεσοχώρια του Δήμου Στυρέων πήραν το όνομά τους από το ένα εκ των χωριών που τα αποτελούν. Αυτά, εκτός από το Μεσοχώρι, είναι η Ρίζα, η Σουρήστρα, οι Χαρίτηδες, ο Κορφιώτης που βρίσκεται στο ύψωμα. Μαζί με τους οικισμούς των Ραπταίων και Τσακαίων, έχουν πληθυσμό 600 περίπου κατοίκων.
  Το χωριό απέχει περίπου 3,5 χλμ από τη θάλασσα του Αιγαίου και έχει δύο εξόδους στις εκβολές μικρών ξερών χειμάρρων, όπου υπάρχουν οι όρμοι Αλμυρίκι (ή Αρμυρορίχη) και Λιμνιώνας. Από αυτούς τους όρμους καθώς και τις Κοραλίδες των Τσακαίων, γινόταν κατά την Κατοχή η διαφυγή προς τη Μέση Ανατολή των Ελλήνων αντιστασιακών και των Αγγλων. Ο όρμος του Λιμνιώνα με την πεντακάθαρη άσπρη άμμο σήμερα έχει εξελιχθεί σε θέρετρο.
  Στη θέση "Καμάρα" υπάρχει βρύση λιθόκτιστη με αψίδα θολωτή. Εκεί ήταν το "Παλαιοχώρι" του Βυζαντίου. Σώζονται τα ερημοκλήσια Αγ. Δημήτριος, Αγ. Νικόλαος και Αγ. Γεώργιος με θολωτή αψίδα στο ιερό. Στη ρεματιά υπάρχουν ερείπια ενός νερόμυλου που κτίστηκε το 1890.
  Αξίζει μια επίσκεψη στα ερείπια της Μονής του Ευαγγελισμού στους Τσακαίους που συνεχίζει σήμερα να λειτουργεί με την παρουσία μίας και μόνης μοναχής.
Το κείμενο παρατίθεται τον Μάϊο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του δήμου Στυρέων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ