gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΙΔΟΣ Κωμόπολη ΑΥΛΙΔΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Παραλίας Αυλίδας

Τηλέφωνο: +30 22210 31334
  Παραθαλάσσια περιοχή με μήκος παραλίας 6 χλμ. στο Νότιο Ευβοϊκό. Έχει πολύ καλή πλαζ για λουόμενους και αβαθή νερά. Διαθέτει ένα γραφικό λιμανάκι, ενοικιαζόμενα δωμάτια και πανσιόν. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλά εξοχικά κέντρα, που προσφέρουν υπέροχα εδέσματα. Η Παραλία Αυλίδας επικοινωνεί με παραθαλάσσιο δρόμο, που ενώνει τις περιοχές Δήλεσι, Χαλκούτσι, Σκάλα Ωρωπού αλλά και με την εθνική οδό Αθήνας - Χαλκίδας από τη διασταύρωση στο Βαθύ.
  Μέχρι το 1927 λεγόταν Δράμεσι και έκτοτε αναγνωρίστηκε ως Κοινότητα Παραλίας Αυλίδας. Η ιστορία του χωριού ξεκινάει από τα βάθη των αιώνων. Η μυθολογία λεει ότι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής είναι απόγονοι των Σπαρτών του Κάδμου. Αλλά πρέπει να υπήρχε πολιτισμός και στην προϊστορική ή λίθινη εποχή, όπως μαρτυρούν κάποια από τα λιγοστά ευρήματα. Στην απογραφή του 1991 η Παραλία είχε 2.473 κατοίκους. Ο πληθυσμός παρουσιάζει μεγάλο ρυθμό αύξησης. Ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, λόγω των πολλών παραθεριστών, φτάνει και τους 15.000 κατοίκους.
  Η Παραλία Αυλίδας είναι πράγματι ένας ειδυλλιακός τόπος, που έχει εξελιχθεί σε σπουδαίο θέρετρο με πολυτελείς εξοχικές κατοικίες. Υπήρξε τουριστικό θέρετρο, κατά την αρχαιότητα των Θηβαίων αλλά σήμερα - ως επί το πλείστον - των Αθηναίων. Η ανάπτυξή της είναι αξιόλογη. Το επιστημονικό δυναμικό και το στρατιωτικό (σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς) είναι υπολογίσιμο. Οι κάτοικοί της ασχολούνται με την αμπελουργία, την καλλιέργεια της ελιάς και ορισμένοι με την αλιεία και με άλλα επαγγέλματα. Οι επιχειρηματίες της επίσης παρουσιάζουν αξιόλογη δράση.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ