gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΚΑΜΠΟΣ Χωριό ΕΥΠΑΛΙΟ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κάμπου

Τηλέφωνο: +30 26340 51844
  Σε 12 χλμ ΒΑ από το Ευπάλιο βρίσκεται ο Κάμπος. Μαζί με τον Παλιόμυλο αποτελούσαν την τέως Κοινότητα Κάμπου. Καταλαμβάνει έκταση 13.400 στρεμμάτων περίπου και έχει 244 κατοίκους. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός ξεπερνάει τους 800 κατοίκους. Οι πιο πολλοί κάτοικοι είναι συνταξιούχοι οι οποίοι ασχολούνται συμπληρωματικά και με τα αγροτικά. Υπάρχουν όμως και κάτοικοι αποκλειστικά γεωργοί και κτηνοτρόφοι.
  Ο Κάμπος είναι αμφιθεατρικά κτισμένος στους πρόποδες του βουνού "Βίγλα" με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και την πεδιάδα του Μόρνου.
  Σε απόσταση 3 χλμ από τον Κάμπο βρίσκεται ο συνοικισμός Παλαιόμυλος με θέα ένα τρίγωνο του Κορινθιακού στις εκβολές του ρέματος των Καρουτίων εκεί που βρίσκεται ο Μαραθιάς.
  Ανάμεσα στον Κάμπο και Παλιόμυλο, πάνω σε ένα λόφο, σε ένα πλάτωμα, είναι κτισμένο το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου. Εκεί ήταν η αρχαία Ποτιδάνεια. Στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας υπάρχουν εμφανή τα απομεινάρια αρχαίου δημοσίου κτηρίου. Στην νότια πλαγιά εκτείνεται η περιοχή "μνήματα". Την ονομασία της οφείλει στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί τάφοι. Σε ανασκαφές που έγιναν από την Ι' Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων Δελφών αποκαλύφθηκαν επιβλητικοί Μακεδονικοί Τάφοι του 3ου και 4ου π.Χ. αιώνα. Τα διάφορα ευρήματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών. Τα ευρήματα (κεραμικά, αγωγοί μεταφοράς νερού κ.λπ.) και η επιβλητικότητα των Μακεδονικών Τάφων μαρτυρούν την ύπαρξη ακμάζουσας πόλης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ