gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΛΥΓΙΑ Χωριό ΛΕΥΚΑΔΑ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Κατούνης

Τηλέφωνο: +30 26450 71394
  Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πόλη της Λευκάδας συναντάμε το πρώτο παραθαλάσσιο χωριό, την πανέμορφη Λυγιά. Το γραφικό της λιμανάκι με τα ψαροκάικα, οι ωραίες καθαρές αμμουδιές της και τα καταγάλανα νερά της γοητεύουν και μαγεύουν τον επισκέπτη. Στη Λυγιά υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ψαροταβέρνες και εστιατόρια, σούπερ-μάρκετ και κάθε είδους καταστήματα. Είναι ένα χωριό που σφύζει από ζωή και έχει έντονη τουριστική ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της είναι καλόκαρδοι, ευγενικοί και φιλόξενοι.
  Η Λυγιά προσφέρεται για τις διακοπές σας και η παραμονή σας εδώ θα σας μείνει αξέχαστη. Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη Λυγιά, βρίσκεται η Κατούνα. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με παλιά σπίτια και μια όμορφη πλατειούλα στον κέντρο του χωριού. Γύρω από την πλατεία υπάρχουν ταβερνάκια που προσφέρουν θαυμάσιο φαγητό. Αξίζει να επισκεφθείτε τις δύο εκκλησίες, την Παναγία με το όμορφο καμπαναριό της και τον Αγιο Βάρβαρο με το ωραιότατο τέμπλο του και τις υπέροχες εικόνες του.
  Μια βόλτα στα καλντερίμια του χωριού θα σας συναρπάσει.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας (1998).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ