gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΒΟΛΙΜΕΣ Χωριό ΖΑΚΥΝΘΟΣ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Βολίμων

  Είναι η έδρα του Δήμου με 750 κατοίκους.
  Το "Χωρίον της Βολίμας" γράφει ο Ζακύνθιος συμβολαιογράφος και κωδικογράφος Αλέξανδρος Ραφτόπουλος σε τοπικά συμβόλαιά του των χρόνων 1515 και 1519, που υπήρχαν άλλοτε στο κατεστραμμένο Αρχειοφυλακείο Ζακύνθου. Επίσης στην ιδιόχειρη επιστολή του Αναστάση Θεοδόση (5 του Οκτώβρη 1515), αναφέρεται η λέξη Βολίμα. Έτσι και για τους τρείς οικισμούς, που συνορεύουν μεταξύ τους, έχει επικρατήσει από παλιότερα για τον καθένα η ονομασία Κάτου, Μεσινό και Απάνου Χωριό. Η ονομασία τούτη αναφέρεται σε τοπικά έγγραφα του 1485. Η προέλευση όμως της λέξης εξακολουθεί έως τώρα να είναι άγνωστη.
  Ο πολιτισμός των χωριών αυτών, που παλεύουν ανέκαθεν ολομόναχα και αβοήθητα καλλιεργώντας τα κατσάβραχα, εκφράζεται από λαμπρά μνημεία χριστιανικής τέχνης. Επίσης η γενικότερη αρχιτεκτονική των χωριών αυτών παρουσιάζει από τα παλιότερα χρόνια ενδιαφέρον. Οι εκκλησίες, τα καμπαναριά και τα σπίτια των τριών χωριών, όπως ήταν άλλοτε και πριν από τους σεισμούς του 1953, προκαλούσαν ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς επίσης και οι ωραίοι εφτά ανεμόμυλοι.
  Ο επισκέπτης μπορεί να δεί:
1. Τις πανέμορφες γαλάζιες σπηλιές μεταξύ λιμανιού Αγ. Νικολάου και Ακρωτηρίου Σκιναρίου.
2. Τον φάρο στο Ακρωτήρι Σκιναρίου, και
3. Τις Εκκλησίες του Μεσινού Χωριού που είναι και η πρωτεύουσα του Δήμου Ελατίων: Αγία Παρασκευή, Αγιο Θεοδόσιο. Τον Αγιο Σπυρίδωνα στο κάτω χωριό Βολιμών καθώς και τη Μονή Αγίου Γεωργίου στα Γκρεμνά.
  Επιπλέον στην περιοχή υπάρχει η μοναδική λιμενική εγκατάσταση του Δήμου, ο λιμενίσκος του Αγίου Νικολάου Βολινών με συγκοινωνιακή σύνδεση με την Κεφαλλονιά (πεσάδα). Επίσης λειτουργούν πλοιάρια περιηγητικού τουρισμού. Τέλος ο επιβάτης βρίσκει στις Βολίμες:
1. Τυροκομεία και οικοτεχνίες παραγωγής ντόπιου τυριού γνωστού με την επωνυμία «Ζακυνθινό λαδοτύρι».
2. Οικοτεχνίες παραγωγής κρασιού.
3. Οικοτεχνίες παραγωγής μελιού.
4. Οικοτεχνίες παραγωγής χειροποίητων δαντελών και κιλιμιών.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ