gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Χωριό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ολυμπιάδας

Τηλέφωνο: +30 23760 51275
Φαξ: +30 23760 51275
  Η Ολυμπιάδα βρίσκεται στην Β.Α. πλευρά της Χαλκιδικής, στον κόλπο του Στρυμονικού. Απέχει 95 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη μέσω Σταυρού ( Στο 80ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Θεσ/νίκης - Καβάλας υπάρχει η διασταύρωση προς Σταυρό. Από τον Σταυρό η Ολυμπιάδα απέχει 12 χιλιόμετρα ασφάλτινης διαδρομής).
Η Ολυμπιάδα σήμερα
  Η Ολυμπιάδα είναι ένα πανέμορφο χωριό 700 κατοίκων, χτισμένο κατά μήκος μιας όμορφης παραλίας που απλώνεται στο μυχό ενός φυσικού λιμανιού και πλαισιώνεται από καταπράσινα βουνά και μαγευτικές παραλίες (Η παραλία της Ολυμπιάδας βραβεύεται τα τελευταία χρόνια συνεχώς με την «γαλάζια σημαία») υπέροχα συνδυασμένα, που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνδυάζει την ατμόσφαιρα του χωριού με την άνεση του σήμερα, διαθέτοντας πλήρη τουριστική υποδομή. Στην περιοχή υπάρχουν 3 ξενοδοχεία δυναμικότητας 120 κλινών και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια με δυναμικότητα άνω των 400 κλινών. Επίσης υπάρχουν 2 κάμπινγκ με σύνολο 500 θέσεων.
  Η Ολυμπιάδα προσφέρεται για τον επισκέπτη που θέλει να κάνει ήσυχες διακοπές, σε καθαρή θάλασσα, με ψάρεμα, περιπάτους στην γύρω κατάφυτη περιοχή και στους Αρχαιολογικούς χώρους, χωρίς όμως να υπολείπεται σε τίποτα από νυχτερινή ζωή για αυτούς που επιθυμούν να συνδυάσουν και τα δύο. Για όσους έχουν μικρά παιδιά, η Ολυμπιάδα είναι ο καταλληλότερος τόπος διακοπών διότι τα νερά της είναι αβαθή, μόλις 30-50 εκατοστά βάθος για τουλάχιστον 50 μέτρα απόσταση από την ακτή.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ