gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης για το τοπωνύμιο: "ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ Κωμόπολη ΒΟΛΟΣ".


Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (1)

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Αγχιάλου

  Μία από τις σημαντικότερες κωμοπόλεις του νομού, ετυμολογικά σημαίνει "η πολιτεία της θάλασσας". Είναι γνωστή για την πανέμορφη παραλία της με την μαύρη άμμο, το γραφικό λιμανάκι, τον πευκόφυτο λόφο της (Ακρόπολη της αρχαίας Πυράσου) και για τα αρχαιολογικά ευρήματα.
  Αρχαιολογικοί χώροι βρίσκονται σε όλο σχεδόν το πολεοδομικό συγκρότημα: ερείπια κοσμικών κτιρίων και παλαιοχριστιανικών εκκλησιών με εξαιρετικά ψηφιδωτά. Στην Ν. Αγχίαλο βρίσκεται ένα από τα δύο αεροδρόμια του νομού. Η τουριστική υποδομή (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, συγκοινωνίες, συνεδριακός χώρος) προσφέρουν την ευκαιρία στον επισκέπτη για άνετες διακοπές. Γραφικοί παραλιακοί οικισμοί της Κριθαριάς, του Μαράθου, του Αγ. Γεωργίου Κυνηγών, της Μεγάλης Βαλανιδιάς και της Δημητριάδος δίνουν την δυνατότητα για μικρές εξορμήσεις παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται όλο το χρόνο με αποκορύφωμα τη γιορτή του κρασιού στο τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου όπου προσφέρεται δωρεάν κρασί από το οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού "η Δήμητρα" ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο των Ε.Ο.Τ. - Περιφέρειας Θεσσαλίας - Νομαρχίας Μαγνησίας - Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας (Ν.Ε.Τ.Π.).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ