gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Ολυμπιακοί Αγώνες για το τοπωνύμιο: "ΑΤΛΑΝΤΑ Πόλη ΤΖΩΡΤΖΙΑ".


Ολυμπιακοί Αγώνες (4)

Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ατλάντα 1996

  Οι ολυμπιακοί αγώνες της Ατλάντα ήταν συμβολικά φορτισμένοι καθώς ήταν αυτοί που επιλέγηκαν να κλείσουν τον κύκλο του πρώτου αιώνα ιστορίας του θεσμού. Δυστυχώς όμως αυτή η τόσο σημαντική επέτειος σημαδεύτηκε από το θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων 110 μετά από έκρηξη βόμβας στις 27 Ιουλίου στο Centennial Olympic Park.
  Την φλόγα των αγώνων άναψε μια παγκόσμια γνωστή μορφή - σύμβολο της αθλητικής - αλλά υπό μια έννοια και πολιτικής - ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Muhammad Ali, στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό.
  Μια από τις εντυπωσιακότερες παρουσίες των Αγώνων ήταν σαφέστατα αυτή του Michael Johnson. Όχι μόνο πραγματοποίησε ένα σημαντικό νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ αλλά ακόμα ήταν ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των αγώνων που έφυγε με χρυσό μετάλλιο στα 200μ και 400μ. Άλλοι αθλητές που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους ήταν φυσικά ο Carl Lewis ο οποίος έφτασε τα 9 χρυσά μετάλλια και κέρδισε για τέταρτη φορά στο ίδιο αγώνισμα και ο αρσιβαρίστας Σουλεϊμάνογλου, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, που κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια. Η επιτυχία αυτή σημειώθηκε για πρώτη φορά σε αυτό το άθλημα στην ιστορία των αγώνων.
  Θα μπορούσαμε πάντως να πούμε ότι η πλειοψηφία των χωρών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα έφυγαν ευχαριστημένες με τις επιδόσεις τους καθώς οι 79 από τις 197 που συμμετείχαν βάρυναν τις αποσκευές της επιστροφής τους με μετάλλια, και οι 53 μάλιστα από αυτές με χρυσά!

Ατλάντα 1996

Συνδέσεις με ιστοσελίδες οργανισμών:
The Olympic Movement
American Sport Art Museum and Archives , a division of the United States Sports Academy
International Sailing Federation

Ατλάντα 1996

Συνδέσεις με ιστοσελίδες Μ.Μ.Ε.:
British Broadcasting Corporation

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ