gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΨΑΛΙ Λιμάνι ΚΥΘΗΡΑ" .


Αξιοθέατα (1)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Χύτρα ή Αυγό

ΚΑΨΑΛΙ (Λιμάνι) ΚΥΘΗΡΑ
  Η Χύτρα, που ονομάζεται και Αυγό,είναι μια βραχονησίδα η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση απέναντι από το λιμάνι του Καψαλίου. Ανήκει στην Εγχώριο Περιουσία και τα παλιά χρόνια ενοικιαζόταν από αυτήν με δημοπρασία για την εκμετάλλευση της χορτονομής. Έτσι οι πλειοδότες ανέβαζαν ζώα τα οποία έμεναν εκεί από την άνοιξη μέχρι το Δεκέμβριο.
  Η Χύτρα παρουσιάζει ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφερον. Διαθέτει μια όμορφη θαλάσσια σπηλιά στη νότια πλευρά η οποία αποτελεί καταφύγιο για φώκιες. Είναι ιδιαίτερα βραχώδης και αυτό είναι που την καθιστά εξαιρετικά δυσδιάβατη. Είναι διανθισμένη με σεμπρεβίβες, τα "αμάραντα των Κυθήρων" τα οποία μαζεύονται τον Ιούνιο. Στα απόκρημνα βράχια της έχουν φωλιές οι μαυροπετρίτες (Βαρβάκοι), σπάνιο είδος και προστατευόμενο. Επάνω στη βραχονησίδα υπάρχει άλλη μία σπηλιά στην οποία καταφεύγουν τα ζώα σε περίπτωση κακοκαιρίας

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Κυθήρων


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ