gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΛΙΝΟ Δήμος ΧΑΝΙΑ" .


Αξιοθέατα (4)

Θρησκευτικά μνημεία

Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ (Οικισμός) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΛΙΝΟ
Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Βρίσκεται μέσα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου έχει τοιχογραφίες από το 1460.

Εκκλησία του Σωτήρα Χριστού

ΤΕΜΕΝΙΑ (Χωριό) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΛΙΝΟ
  Κοντά στα Τεμένια υπάρχει η ενδιαφέρουσα βυζαντινή εκκλησία του Σωτήρα Χριστού. Πρόκειται για μονόκλιτη εκκλησία αλλά ο μεγάλος νάρθηκας μπροστά έχει το αρχιτεκτονικό στυλ των σταυροειδών εκκλησιών με ένα κυλινδρικό θόλο στην κορυφή της. Η εκκλησία έχει καμπύλες καμάρες, που της παρέχουν καλύτερη υποστήριξη και περισσότερο χώρο για τις τοιχογραφίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Η εκκλησία βρίσκεται έξω από το χωριό,στους πρόποδες του λόφου της αρχαίας πόλης της Υρτακίνας, στο δεξί χέρι παίρνοντας την κατεύθυνση προς τα Τεμένια και τη Σούγια. Τα δέντρα που κυκλώνουν την εκκλησία φαίνονται από τον κεντρικό δρόμο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Φαράγγια & Χαράδρες

Φαράγγι Αγίας Ειρήνης

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ (Οικισμός) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΛΙΝΟ
  Το φαράγγι έχει μήκος 8 χιλιόμετρα και ύψος που κυμαίνεται από 45 έως 500 μέτρα. Το 1866 εκατό γυναίκες και παιδιά κατάφεραν να αποδράσουν από τους Τούρκους διασχίζοντάς το.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ