gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΝΩ ΧΩΡΑ Χωριό ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ" .


Αξιοθέατα (2)

Γέφυρες

ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ (Χωριό) ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Το γεφύρι της Αμπελακιώτισσας στον Κάκαβο συνέδεε την Αμπελακιώτισσα με την Ανω Χώρα. Σχηματίζει μεγάλη τοξωτή καμάρα που στηρίζεται σε δύο αντικρυστές καμπυλωτές βάσεις. Είναι κτισμένο με πέτρα της περιοχής από Ηπειρώτες μαστόρους.

Σπήλαια

Σπήλαιο Δρακότρυπα

ΑΝΑΒΡΥΤΗ (Χωριό) ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
  Το σπήλαιο "Δρακότρυπα" βρίσκεται στην περιοχή της Κοινότητας Αναβρυτής και ανακαλύφθηκε το 1969. Συγκεκριμένα οι γεωγραφικές διευθύνσεις και αποστάσεις σε ευθεία γραμμή που καθορίζουν την θέση του σε σχέση με τα γύρω χωριά είναι: α) 1.300 μέτρα ΒΑ της Αναβρυτής, β) 2.200 μέτρα βόρεια του Καταφυγίου, γ) 1.700 μέτρα ΝΔ της Ασπριάς και δ) 3.500 μέτρα νότια της Κεντρικής.
  Η είσοδος του σπηλαίου βρίσκεται κοντά στη θέση 'Αγλαντίνια', μόλις 5-6 μέτρα από το 'Ανδραβιτσιώτικο' ρέμα που είναι παραπόταμος του Μόρνου και σε υψόμετρο 475 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Το γεωγραφικό στίγμα της εισόδου του υπολογίστηκε σε 380 32' 15'' βόρειο πλάτος και 210 54' 49'' ανατολικό μήκος.
  Το σπήλαιο ανήκει στην Κοινότητα Αναβρυτής που ανήκει το σπήλαιο, συνδέεται με δρόμο μήκους 25 χιλιομέτρων με την Ναύπακτο μέσω Ανθοφύτου - Γάβρου - Καταφυγίου. Από την Αναβρυτή κατόπιν αρχίζει άλλος δρόμος περίπου 6 χιλιόμετρα που οδηγεί ακριβώς στην είσοδο του σπηλαίου.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ