gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΥΛΟΙ Χωριό ΚΑΡΥΣΤΟΣ" .


Αξιοθέατα (3)

Βουνά

Ορος Οχη

ΟΧΗ (Βουνό) ΚΑΡΥΣΤΙΑ
  Στο βουνό Οχη υπάρχουν μοναδικοί γεωλογικοί σχηματισμοί (γκρεμοί, σπήλαια, φυσικά γλυπτά) και ένα σύστημα δεκάδων πηγών, ρυακιών, χειμάρρων και ρεμάτων. Τα επιφανειακά νερά είναι σε ασυνήθιστη αφθονία για αιγαιοπελαγίτικο περιβάλλον. Η Οχη θα μπορούσε να ονομάζεται το "βουνό των πηγών". Ψηλά στην ανατολική πλευρά της σώζεται το τελευταίο αμιγές καστανόδασος της νότιας Εύβοιας. Οι υπεραιωνόβιες καστανιές του καστανόλογγου είναι απομεινάρια των μεγάλων δασών που κάποτε σκέπαζαν την Οχη. Πάνω από αυτή την όαση, σαν φυσικά οχυρά, δεσπόζουν οι κορυφές του βουνού. Στα δυσπρόσιτα βράχια φυτρώνουν πολλά ενδημικά είδη φυτών και σπάνια δασικά δέντρα και θάμνοι, όπως τα μαύρα έλατα και το αρκουδοπούρναρο. Η περιοχή φιλοξενεί ορεινά είδη πουλιών που δε φωλιάζουν αλλού στη νότια Εύβοια. Μέσα σ' αυτό το μοναδικό τοπίο βρίσκεται το Δρακόσπιτο της Οχης και η παλιά εκκλησία του προφήτη Ηλία, στην ψηλότερη κορυφή της Οχης.
  Στην Οχη υπάρχουν μοναδικοί φυσικοί ανθώνες με Παιώνιες και τον ενδημικό πανσέ της Ευβοίας. Επίσης αναφέρεται σαν μία "Σημαντική Περιοχή Πουλιών", από το Birdlife International.
Το κείμενο παρατίθεται το Μάιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (1999) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας.

Κάστρα, φρούρια & οχυρώσεις

Castello Rosso (Κοκκινόκαστρο)

ΜΥΛΟΙ (Χωριό) ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Χτισμένο από τους Λομβάρδους (1205 μ.Χ), δεσπόζει σε θέση απόλυτη οχυρή, πάνω στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης λέγεται πως πήρε το όνομα του από το κεραμιδί χρώμα της τοιχοποιϊας του. Αποτέλεσε το μήλο της έριδος διαφόρων κατακτητών και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της πόλης. Ο ασφαλτόδρομος φθάνει κοντά στην είσοδο κάνοντας εύκολη την πρόσβαση.

Φαράγγια & Χαράδρες

Φαράγγι του Δημοσάρη

ΟΧΗ (Βουνό) ΚΑΡΥΣΤΙΑ
   Μια από τις ομορφότερες πεζοπορικές διαδρομές της Ελλάδας στην καρδιά του όρους Όχης.Αποτελεί ένα από τα μοναδικού φυσικού κάλους τοπία της χώρας μας και έχει χαρακτηρισθεί ώς "Περιοχή μεγάλης οικολογικής και βιολογικής αξίας" εντεταγμένο στο δίκτυο NATURA 2000. Ξεκινά από τις πηγές του ποταμού Δημοσάρη και τερματίζει στην παραλία Καλλιανού.
Διασχίζοντας το φαράγγι
   Η πιο εύκολη διαδρομή έχει αφετηρία το διάσελο Πετροκάναλο (945μ.υψόμετρο) και μετά από 10χλμ.περίπου κατάβασης καταλήγει στην παραλία Καλλιανών.Το μονοπάτι, μέρος του οποίου είναι λιθόστροτο μεσαιωνικών χρόνων, περνά μέσα από το χωριό Λενοσαίοι,στην καρδιά του φαραγγιού, και συνεχίζει κατά μήκος πάντα του ποταμού Δημοσάρη κάτω από το πράσινο θόλο των πλατανιών μέχρι την παραλία Καλλιανών. Ανακαλύψτε τη μαγεία του ομορφότερου φαραγγιού της Εύβοιας διασχίζοντας το,και γνωρίστε τοπία αξιόλογων οικολογικά συστάδων με αιωνόβια πλατάνια, κατάφυτες ρεματιές, μικροί καταρράκτες με εντυπωσιακότερους στη θέση Σκίτα και Σκάλα, βραχώδεις εξάρσεις με μεγάλη σημασία για σπάνια, ενδημητικά φυτικά είδη και αρπακτικά πτηνά.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Μαρμαρίου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ