gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Νησί ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ" .


Αξιοθέατα (5)

Κάστρα, φρούρια & οχυρώσεις

Πύργος της Βασιλοπούλας

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΟΝΙΑ (Παραλία) ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Καταρράκτες

Ρυάκια με καταρράκτες

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ (Νησί) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
Αγάς, Αγκιστρο, Αμμου, Απατσανάδες, Αράπης, Γυαλί, Θερμιώτης, Καραβιού, Καραγιαννάκη, Κατσαμπάς, Καρδελής, Κήπος, Κοιτάδας, Κούσιαντα, Κόψη, Κρεμαστό, Λαγκαδιώτης, Μάτζαρ, Μπαλασής, Μπάρδενας, Ξηροπόταμο, Πιτάκι, Πλατάνια, Πλατιά, Πλατύς Ποταμός, Πολυπούδι

Λίμνες

Βάθρες

Βάθρες στη γλώσσα των Σαμοθρακιτών, λέγονται οι μικρές λίμνες που σχηματίζονται από το σκάψιμο των βράχων που κάνουν τα νερά, όταν πέφτουν από τους καταρράκτες. Η Γρηά Βάθρα, βρίσκεται κοντά στα Θέρμα και η διαδρομή είναι μαγευτική μέσα στα πλατάνια. Το ίδιο μαγευτική είναι η μισάωρη πορεία δίπλα στον ποταμό Φονιά ως τις βάθρες του, που βρίσκονται αρκετά ψηλά και διαδοχικά σε διάφορα ύψη η μία από την άλλη.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Αλεξανδρούπολης


Πύργοι

Οι Πύργοι της Σαμοθράκης

Στα σημαντικότερα παραδείγματα υστεροβυζαντινής φρουριακής αρχιτεκτονικής του ελλαδικού χώρου συμπεριλαμβάνονται οι πύργοι και οι οχυρώσεις της Σαμοθράκης. Στο ακρωτήρι, εκεί που εκβάλλει ο Φονιάς βρίσκεται μεμονωμένος πύργος της εποχής των Παλαιολόγων. Δυτικά της Χώρας, στην κορυφή του αποκρυμνου και δεσπόζοντος της περιοχής βραχώδους λόφου σώζονται τμήματα οχύρωσης. Η θέση αυτή πρέπει να τειχίστηκε στα τέλη του 10ου αιώνα όταν οι κάτοικοι αποσύρθηκαν από την Παλαιόπολη προς το εσωτερικό προκειμένου να αποφύγουν τις πειρατικές επιδρομές.

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Σαμοθράκη

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ