gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΑΜΟΥΔΑΡΙ Χωριό ΣΦΑΚΙΑ".


Αξιοθέατα (3)

Ομορφες τοποθεσίες

Οροπέδιο Ασκύφου

  Το εύφορο Οροπέδιο του Ασκύφου, βρίσκεται 52 χιλιόμετρα νότια από τα Χανιά στο δρόμο Χανιά - Βρύσες - Χώρα Σφακίων. Έχει ύψος 730 μέτρα και τους χαρακτηριστικούς τουρκικούς πύργους πάνω στο λόφο στη μέση του οροπεδίου. Τα Λευκά Όρη περιτριγυρίζουν το οροπέδιο με τις ψηλές κορυφές τους, το Κάστρο στα δυτικά (2.218 μ.), το Τρυπάλι στα ανατολικά (1.493 μ.) και τις Αγάθες (1.511 μ.) στα νότια, δίνοντάς του μια αμφιθεατρική όψη. Το Οροπέδιο του Ασκύφου πιθανολογείται ότι ήταν λίμνη την Προϊστορική Εποχή, ενώ σήμερα ως εύφορος αγρός φιλοξενεί καλλιέργειες σιταριού και πατάτας. Εδώ, το 1821 εκτυλίχθηκε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Τούρκους και τους Σφακιανούς, που κατέληξε σε νίκη των ντόπιων. Η σκληρότητα της μάχης και ο ηρωισμός των ντόπιων υμνείται ακόμη σε τοπικά τραγούδια. Πάνω από το Ασκύφου στην Ταύρη κοντά στο Οροπέδιο της Νιάτου (1.500 μέτρα) βρίσκεται ένα ορεινό καταφύγιο. Η περιοχή προσφέρεται για πανέμορφους περιπάτους στη φύση. Στη μεσαία γειτονιά του χωριού Ασκύφου, το Αμουδάρι, μπορείτε να νοικιάσετε δωμάτια και να δοκιμάσετε τη ντόπια Σφακιανή πίτα, το νόστιμο κεφαλοτύρι και το ντόπιο θυμαρίσιο μέλι, στην ευχάριστη πλατεία του χωριού. Σ' αυτήν έχει πρόσφατα υψωθεί ένα άγαλμα του ντόπιου ήρωα Πολέντα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Οροπέδιο Κράπης

  Το οροπέδιο της Κράπης είναι στο δρόμο από τα Χανιά για τα Σφακιά.

Ορος Κάστρο

  Τα Λευκά Όρη περικλείουν το οροπέδιο με τις ψηλές κορυφές του Κάστρου στα δυτικά (2.218 μ). Πάνω από το οροπέδιο Ασκύφου, στην Ταύρη, κοντά στο οροπέδιο της Νιάτου (1500 μ) υπάρχει ένα καταφύγιο (Πληροφορίες: Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων). Η περιοχή γύρω από τα Ασκύφου προσφέρεται για περίπατους σε φυσιολάτρες.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ