gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΠΑΝΟΡΜΟΣ Χωριό ΡΕΘΥΜΝΟ".


Αξιοθέατα (2)

Θρησκευτικά μνημεία

Εκκλησία της Πρώτης Βυζαντινής Περιόδου

  Στην Πάνορμο έχουν βρεθεί τα ερείπια της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, μια χριστιανική βασιλική του 6ου αιώνα. Η εκκλησία έχει τρία κλίτη, που το καθένα διαχωρίζεται από το άλλο με τέσσερις κολόνες. Έχουν βρεθεί τμήματα των κιονόκρανων. Μπροστά από την εκκλησία στη δεξιά γωνιά των κλίτων υπάρχει ένας νάρθηκας και μπροστά του ένα atrium (?*) το οποίο έχει κορινθιακές κολόνες γύρω από τη δεξαμενή, όπου πιθανότατα τελούνταν βαφτίσεις. Για να φτάσετε στην εκκλησία ακολουθήστε τον κύριο δρόμο που οδηγεί μέσα στο χωριό μέχρι το ταχυδρομείο της Πανόρμου. Απέναντι στ' αριστερά της πλατείας υπάρχει πινακίδα προς την Αγία Σοφία. Ο δρόμος πηγαίνει κάτω από τον εθνικό δρόμο και σε 100 μέτρα οδηγεί στην Αγία Σοφία.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Στα ΝΔ του χωριού Πάνορμο που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλ. ανατολικά του Ρεθύμνου ανεσκάφη το 1948 η μεγαλύτερη παλαιοχριστιανική εκκλησία της Κρήτης. Πρόκειται για μια ξυλόστεγη βασιλική του 5ου μ.Χ αιώνα που ήταν αφιερωμένη στην Αγία Σοφία.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ