gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΑΧΑΪΑ Νομός ΕΛΛΑΔΑ".


Αξιοθέατα (2)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Σελίδες επίσημες

  Η Πάτρα, πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, αποτελεί σπουδαίο εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο καθώς το λιμάνι της είναι η πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη. Για να γνωρίσετε πρώτα την ίδια, επισκεφτείτε τον επιβλητικό ναό του Αγ. Ανδρέα, το μεσαιωνικό της κάστρο απ' όπου η θέα είναι μαγευτική καθώς το βλέμμα φθάνει ως τα βουνά της Ρούμελης και το Αρχαίο Ωδείο που είναι το ωραιότερο ρωμαϊκό κτίσμα της περιοχής. Στην πόλη λειτουργούν Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη και Μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Η Πάτρα ζει με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα και ανάμεσα στις άλλες εκδηλώσεις της ξεχωρίζουν το καρναβάλι που είναι το μεγάλο χειμερινό πολιτιστικό γεγονός και το Διεθνές Φεστιβάλ που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι. Από την αρχαιότητα σώζεται κοντά στο σημερινό χωριό Αραξος, το τείχος των Δυμαίων ενώ στην περιοχή της Αρλας βρίσκεται καλοδιατηρημένο το μεσαιωνικό Γυφτόκαστρο. Ανατολικά της Πάτρας, θα συναντήσετε το περίφημο κάστρο του Ρίου και μετά από μια διαδρομή με υπέροχες παραλίες, το Αίγιο. Εδώ θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο από την πλατεία των Υψηλών Αλωνιών και τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίσματα του Τσίλλερ. Αφού περάσετε από το Προσκύνημα της Παναγίας της Τρυπητής (πολιούχου του Αιγίου) μπορείτε να επισκεφθείτε το τοπικό Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο. Στην ευρύτερη περιοχή αξίζει να περάσετε από τη Μονή Ταξιαρχών (και να δοκιμάσετε την υπέροχη ροδοζάχαρη). Λίγο έξω από τα Καλάβρυτα μπορείτε να επισκεφθείτε την Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου, το Κάστρο της Ωριάς, τον τόπο θυσίας των Καλαβρυτινών και το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, απ' όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821.
  Σε απόσταση 12 χλμ. από την πόλη βρίσκεται πλήρως εξοπλισμένο το χιονοδρομικό κέντρο που μετατρέπει τα ήσυχα Καλάβρυτα σε κοσμοπολίτικο μέρος και σε 16 χλμ. το περίφημο Σπήλαιο των Λιμνών, στα Καστριά. Ο επόμενος σταθμός σας θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι το Πλανητέρο με το μαγευτικό πλατανόδασος και τα πεστροφεία που λειτουργούν στις πηγές του Αροανίου ποταμού. Από την οδό 111, περνώντας τη Δάφνη θα φτάσετε στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα και θα συναντήσετε γραφικά χωριά όπως το Βεσίνι και το Δεχούνι. Επίσης πανέμορφα παραδοσιακά χωριά θα συναντήσετε κυρίως στο Δήμο Αροανίας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ