gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Νομός ΕΛΛΑΔΑ".


Αξιοθέατα (1)

Σελίδες επίσημες

  Το Μεσολόγγι αποτελεί την "Ιερή Πόλη" της Ελλάδος και είναι κυρίως γνωστό από την ηρωική Έξοδο των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" τον Απρίλιο του 1826.
  Αξιοθέατα μεταξύ άλλων είναι η Πύλη της Εξόδου, ο Κήπος των Ηρώων, το άγαλμα του Βύρωνα και τα μουσεία του. Ιδιαίτερο χαρακτήρα τού προσδίδει η λιμνοθάλασσα με τις ψαροκαλύβες, τις λεγόμενες Πελάδες, που έχουν χτιστεί μέσα στα νερά και στερεώνονται σε ξύλινους πασσάλους. Έξω από την πόλη βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών σε πανέμορφη τοποθεσία και λίγο μακρύτερα η αρχαία Πλευρώνα και η αρχαία Καλυδώνα.
  Σε απόσταση 15 χλμ. από το Μεσολόγγι βρίσκεται το μικρό πυκνοκατοικημένο νησάκι του Αιτωλικού που συνδέεται με την ξηρά με μια γέφυρα 300 μέτρων και είναι ένα γραφικό χωριό με πολύχρονη ναυτική παράδοση. Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη, το Αγρίνιο, είναι μια σύγχρονη πολιτεία με καλή τουριστική υποδομή και παραγωγικό κέντρο με κύριο προϊόν τον καπνό. Αξίζει να περπατήσετε στο Δασύλλιο για να απολαύσετε τη θέα στον κάμπο και να επισκεφτείτε την αρχαία πόλη Βουκάτιο. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μια εκδρομή στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδος και στον αρχαίο Θέρμο που ήταν μεγάλο κέντρο της Αιτωλικής Συμπολιτείας, με μια παράλληλη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Οινιάδων και του αρχαίου Στράτου. Κοντά στο Αγρίνιο βρίσκεται το φράγμα του Αχελώου με τη μεγάλη γέφυρα μήκους 1.600 μ., η οποία ενώνει την Αιτωλία με την Ακαρνανία.
  Το διαμάντι όμως της περιοχής είναι ο Αμβρακικός κόλπος και η Βόνιτσα, μια όμορφη παραλιακή κωμόπολη στην είσοδό του, αποτελεί ιδανικό μέρος για τις διακοπές σας. Στο Μενίδι, ένα ακόμα παραλιακό χωριό του Αμβρακικού θα συναντήσετε αρκετή τουριστική κίνηση.
  Η Ναύπακτος είναι μια πανέμορφη γραφική πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά, έχει ένα καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο και διαθέτει ωραίο λιμάνι με 2 γραφικούς πύργους στην είσοδό του. Ιδιαίτερη σημασία γα την Αιτωλοακαρνανία έχει το Αντίρριο, το οποίο αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο, καθώς την συνδέει μέσω φεριμπότ με την Αχαΐα. Σήμερα σώζονται σημαντικά τμήματα από το Μεσαιωνικό κάστρο του.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας/a>


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ