gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΤΟΡΩΝΗ Δήμος ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ".


Αξιοθέατα (2)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Φυσικές ομορφιές

  To φυσικό τοπίο της Τορώνης χαρακτηρίζεται από το ανάγλυφο της χερσονήσου της Σιθωνίας, που περιλαμβάνει υψηλές δασοσκεπείς εκτάσεις στο κεντρικό τμήμα της (με υψηλότερο σημείο τα 735 μέτρα της κορυφής του όρους Ίταμος) και πεδινά τμήματα κυρίως στο βόρειο τμήμα της και στα όρια των κοινοτήτων Αγίου Νικολάου, Νικήτης και Συκιάς.
  Τα σημαντικά οικοσυστήματα που υπάρχουν στην περιοχή είναι το όρος Ίταμος και οι υδροβιότοποι που υπάρχουν στην περιοχή.Συγκεκριμένα, στη Συκιά υπάρχουν τρεις υδροβιότοποι στην Τριστινίκα, στην Τορώνη, στο Πόρτο Κουφό και στη Σάρτη υπάρχει η περιοχή Πλατανίτσι.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πόρτο Κουφό, αποτελεί το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδος με διαστάσεις 1600 Χ 550 μ. και μέγιστο βάθος 40 μ. Το άνοιγμα της εισόδου είναι 300 μ. Είναι τόπος αναπαραγωγής και εναπόθεσης του γόνου πολλών ειδών της ιχθυοπανίδας και ιδιαίτερα των μεγάλων ψαριών. Δίπλα στον κόλπο βρίσκεται η λιμνοθάλασσα Κουφό καθώς και δύο έλη.
  Η χλωρίδα της περιοχής παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από πολύμορφη βλάστηση με αντιπροσωπευτικές διαπλάσεις των κωνοφόρων και της αείφυλλης πλατύφυλλης βλάστησης. Πλούσια παραποτάμια καθώς και υδρόβια βλάστηση με ποικιλίες ελοφύτων.
  Όσον αφορά την πανίδα της περιοχής έχουν καταγραφεί : Αρπακτικά και πτωματοφάγα πτηνά, παρυδάτια, (λίγα στα εναπομείναντα έλη). Λύκοι τσακάλια, αλεπούδες, ελάφια,αγριογούρουνα, ασβοί, νυφίτσες και κουνάβια σε μικρούς πληθυσμούς.
  Το μικρό βάθος των κόλπων, το μικρό άνοιγμά τους και η απουσία ισχυρών θαλάσσιων ρευμάτων συντελούν στο να αναπαράγονται πολλά είδη ψαριών.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Τορώνης


Ομορφες τοποθεσίες

Δραγουντέλι

Το νότιο τμήμα του όρους Ίταμος με την επωνυμία "Δραγουντέλι" είναι βουνό με όμορφα δάση, πλούσιο οικοσύστημα,σπάνια είδη χλωρίδας και καταφύγιο πολλών ειδών πουλιών και μικρών άγριων ζώων. Το ψηλότερο σημείο είναι στα 735 μέτρα.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ