gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΜΕΘΩΝΗ Κωμόπολη ΜΕΣΣΗΝΙΑ".


Αξιοθέατα (4)

Κατακόμβες

Παλαιοχριστιανικό Κοιμητήριο

  Το παλαιοχριστιανικό Κοιμητήριο του Αγίου Ονουφρίου το οποίο είναι λαξευμένο στον φυσικό βράχο, 3 χλμ βορείως της Μεθώνης. Το Παλαιοχριστιανικό Κοιμητήριο - Βυζαντινό Ασκητήριο του Αγίου Ονουφρίου, βρίσκεται λαξευμένο στον φυσικό βράχο, 3 χλμ βορείως της Μεθώνης πλησίον της οδού προς Πύλο. Το μνημείο ερευνήθηκε ανασκαφικά κατά τον Αύγουστο του 1967 και κατά το έτος 1968. Αποτελείται από συγκρότημα διασκάφων εντός του βράχου χώρων και από υπαίθριους τάφους. Η περιοχή γύρω από το μνημείο υπήρξε κατά τους αρχαίους και μεσαιωνικούς χρόνους λατομείο πωρολίθου. Από εδώ χρησιμοποιήθηκε δομικό υλικό για την κατασκευή του Κάστρου της Μεθώνης. Ανατολικά από το μνημείο σε απόσταση 400 μέτρων και στην περιοχή που φέρει το όνομα Αγάκι βρίσκεται ένα άλλο εξίσου σημαντικό μνημείο της περιοχής,ο Βυζαντινός Ναός του Αγίου Βασιλείου. Ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί στην περιοχή με σχετική άνεση, να παρατηρήσει τα μνημεία και από τον λόφο να θαυμάσει την υπέροχη θέα που απλώνεται μπροστά του.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Μεθώνης


Κατακόμβες

Πρόκειται για λαξευτό κοιμητήριο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων βόρεια της Μεθώνης. Είναι λαξευμένο εντός του βράχου από εύθρυπτο πωρόλιθο που αποτελείται από θαλάμους. Περικλείει αφενός αρκοσόλια που είναι ανοιγμένα στις παρειές των θαλάμων και αφετέρου από λακκοειδείς τάφους που είναι σκαμμένοι στο έδαφος.

Θρησκευτικά μνημεία

Eρείπια Ενετικού Ναού Αγίου Λέοντα

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων ΒΑ της Μεθώνης και στην θέση Παλιομοθώνη, βρίσκονται ερείπια Ενετικού Χριστιανικού Ναού με το όνομα Αγιος Λέοντας ή Αγιολαίος .Το μνημείο συνιστά κράμα ενετικής αρχιτεκτονικής και ελλαδικής βυζαντινής . Χοντροί τοίχοι ερειπίων με ευδιάκριτα τα ανοίγματα των παραθύρων, χωρίς στέγη ,μέσα στην βλάστηση και στους ελαιώνες της περιοχής, ζητούν την ανακάλυψη από τους επισκέπτες της περιοχής.

Κτίρια

Καποδιστριακό Σχολείο

Με παρότρυνση του Καποδίστρια που επισκέφθηκε τη Μεθώνη στα τέλη Μαρτίου 1829 και με την προσπάθεια των κατοίκων ιδρύθηκε ένα από τα πρώτα αλληλοδιδακτικά σχολεία του νεότερου ελληνικού κράτους. Τα σχέδια τα φιλοτέχνησε ο Γάλλος μηχανικός Σατομπριάν. Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της Μεθώνης σε μία μικρή πάροδο .Έχει κηρυχθεί προστατευόμενο μνημείο .Ανήκει σε ιδιώτη και σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο ,όμως γίνεται προσπάθεια να αγοραστεί το μνημείο από το ΥΠ.ΠΟ ώστε να προστατευθεί και να αξιοποιηθεί .

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ