gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΞΑΝΘΗ Νομός ΕΛΛΑΔΑ".


Αξιοθέατα (3)

Σελίδες τοπικής αυτοδιοίκησης

Τα αξιοθέατα του Νομού

Δάση

Το Δάσος του Δρυμού (Δάσος Χαϊντούς)

Στην οροσειρά της Ροδόπης, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, υπάρχει το δάσος Δρυμός, γνωστό και ως Χαϊντού. Έχει κυρηχθεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης και έχει έκταση 180 στρέμματα, που στην πραγματικότητα δεν ξεπερνά τα 120. Η ψηλότερη κορυφή είναι αυτή του Γυφτόκαστρου στα 1827 μ. Το δάσος της Χαϊντούς είναι δάσος υψηλό και πυκνό και παρουσιάζει εικόνα σχεδόν παρθένας μορφής. Η περιοχή καλύπτεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από δάση κωνοφόρων και φυλλοβόλων πλατύφυλλων ειδών. Υπάρχουν δάση πεύκης, οξυάς και σποραδικές συστάδες ελάτης. Στην περιοχή συναντά κανείς αρκετά φυτά ενδημικά της Ροδόπης, καθώς και άλλα σπάνια είδη χλωρίδας του ελλαδικού χώρου. Υπάρχουν επίσης σπάνια είδη θηλαστικών και ορνιθοπανίδας. Στη Χαϊντού υπάρχουν γυμνές εκτάσεις και λιβάδια καθώς και γυμνές ορεινές πλαγιές. Πολλά ρυάκια και μικροί ποταμοί ρέουν με γρήγορα και κρύα νερά που αποτελούν τη ζώνη της πέστροφας.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχίας Ξάνθης


Ομορφες τοποθεσίες

  Ο κάτοικος και ο επισκέπτης του νομού Ξάνθης έχει πολλές δυνατότητες επιλογής, ανάμεσα στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον.
  Κατά μήκος της παραλιακής ζώνης δίνονται θαυμάσιες ευκαιρίες στους λάτρεις της φύσης (Δέλτα Νέστου, Λίμνη Βιστονίδα, υδροβιότοποι) και της θάλασσας. Ο ρους του Νέστου, τα Στενά του Νέστου, η περιοχή Λιβερών (με αξιόλογα σπήλαια) ως την περιοχή Σταυρούπολης είναι μια ευκαιρία φυσιολατρίας και ποτάμιου αθλητισμού.
  Για ορεινό τουρισμό προσφέρεται ο παρθένος όγκος με τα δάση της Ροδόπης, το δάσος στο Δρυμό, γέφυρες και βρύσες και οικισμοί μιας αλλοτινής εποχής, ο Λειβαδίτης με τον καταρράκτη του, χώροι δασικής αναψυχής και καταφύγια.
  Χώροι ξεκούρασης και αναψυχής στην Ξάνθη το περιαστιακό δάσος, η παρακοσύνθια περιοχή, τα μοναστήρια σους λόφους γύρω από την Ξάνθη, οι παραδοσιακοί οικισμοί στην Ξάνθη, στα Αβδηρα στη Γενισέα, στα Κιμμέρια, στην περιοχή Σταυρούπολης, στα Πομακοχώρια.
(κείμενο: ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Ξάνθης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ