gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΝΑΞΟΣ Πόλη ΚΥΚΛΑΔΕΣ".


Αξιοθέατα (2)

Κάστρα, φρούρια & οχυρώσεις

Κάστρο Χώρας Νάξου και Πύργος Γλέζου (Κρίσπι)

Κάστρο Χώρας Νάξου

Τηλέφωνο: +30 22850 22725, 24150
Φαξ: +30 22850 22725
  Περιφερής πύργος που προστατεύει το κάστρο του Σανούδου στη Χώρα της Νάξου. Το τείχος που περιβάλλει το κάστρο παρουσιάζεται πεντάγωνο και κλείνει με τρεις πύλες. Κοντά στη βορειοδυτική πύλη βρίσκεται ο πύργος του Γλέζου (Κρίσπι) και εκτείνεται, κατά ένα τμήμα, επί της δυτικής και βόρειας πλευράς του Κάστρου. Αποτελείται από τέσσερα επίπεδα και είναι ο μοναδικός πύργος στη Νάξο, ο οποίος έχει προσαρτημένο και ένα κυκλικό πύργο.
  Το 1207 εγκαθιδρύθηκε η φραγκική κυριαρχία στο Αιγαίο. Ο ενετός Μάρκος Β' Σανούδος ίδρυσε το κάστρο της Χώρας Νάξου με περιμετρικούς πύργους, ένας από τους οποίους είναι ο σωζόμενος πύργος του Γλέζου (Κρίσπι). Πάνω από την κύρια είσοδο του πύργου, υπάρχει το οικόσημο του Ιωσήφ Barozzi. Επίσης, στο υπέρθυρο της εσωτερικής θύρας του πύργου υπάρχει το οικόσημο των Crispi.
  Ο πύργος ανήκει σήμερα, μετά από δωρεά του κ. Πέτρου Γλέζου, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και προορίζεται για μουσείο. ΄Οταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα αποτελέσει το πρώτο βυζαντινό μουσείο των Κυκλάδων.
  Κατά τα έτη 1968-1969 έγιναν εργασίες αναστήλωσης στον πύργο του Γλέζου. Το 1968 ο πύργος στερεώθηκε εσωτερικά και εξωτερικά και ενισχύθηκε η τοιχοποιία του. Το 1995 ξεκίνησαν εργασίες αναστήλωσης του πύργου, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μουσείο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ