gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Αξιοθέατα για το τοπωνύμιο: "ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ Κωμόπολη ΚΟΖΑΝΗ".


Αξιοθέατα (3)

Ομορφες τοποθεσίες

Το Σκεπασμένο

Τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βελβεντού, στα ριζά των Πιερίων βρίσκεται το Σκεπασμένο. Μια από τις ομορφότερες φυσικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελεί πρόκληση για τους φυσιολάτρες. Ο καταρράκτης, οι μικρές λιμνούλες, τα πλατάνια, το πανύψηλο φαράγγι και τα όμορφα μονοπάτια δημιουργούν μια μαγευτική τοποθεσία.

Παραδοσιακοί οικισμοί

Το Παραδοσιακό Κέντρο του Βελβεντού

  Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια θα προσέξει τα παλιά σπίτια με τη Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και θα καταλήξει στο αρχοντικό "Κώστα", αναπαλαιομένο κτίσμα που αποτελεί το λαογραφικό μουσείο του Βελβεντού. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μπορεί να σταματήσει για ξεκούραση και καφέ στην παιδική χαρά που υπάρχει δίπλα, όπου τα παιδιά δεν θα χάσουν την ευκαιρία για παιχνίδι. Το Δημοτικό Σχολείο, κτίριο μεγαλοπρεπές, νεοκλασικού τύπου, το Πνευματικό Κέντρο, σύγχρονο κτίριο όπου χτυπάει η καρδιά του πολιτισμού του τόπου μας, ο παλιός παιδικός σταθμός, νεοκλασικό κτίριο που τώρα αναπαλαιώνεται και θα στεγάσει το Δημαρχείο, είναι μερικά από τα κτίρια που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Παράλειψη θα ήταν να μην επισκεφθεί και την παιδική βιβλιοθήκη, κάτω από το Δημαρχείο, μια από τις 15 πιο αξιόλογες που λειτουργούν σ' ολόκληρη την Ελλάδα.
  Ομως και μια βόλτα στα σοκάκια του Βελβεντού στις γειτονιές του όπως στου "Ψυρή", στο "Μιμελέρ", στη "Μπαράγκα" είναι απαραίτητη για να χαρεί ο επισκέπτης τα όμορφα, καθαρά σπίτια με τις περιποιημένες αυλές και τα λουλούδια, τα μικρά πάρκα και να γευτεί την Βελβεντινή φιλοξενία των κατοίκων που με χαρά θα τον καλέσουν για ένα τσίπουρο, ένα καφέ ή ένα γλυκό του κουταλιού. Τέλος, η βόλτα θα καταλήξει στην πλατεία όπου ο επισκέπτης θα απολαύσει το γνήσιο Βελβεντινό τσίπουρο, το φαγητό και το ντόπιο μαύρο κρασί.

Λίμνες

Λίμνη Πολυφύτου

Κοντά στο Βελβεντό υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της χώρας, η λίμνη Πολυφύτου. Η λίμνη αυτή δημιουργήθηκε από την τιθάσευση του ποταμού Αλιάκμονα με τη δημιουργία ενός φράγματος και τη λειτουργία ενός από τους σπουδαιότερους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της χώρας. Τη λίμνη διασχίζει μεγάλη οδική γέφυρα (1372 μ.). Στην περιοχή της λίμνης δραστηριοποιείται ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης με ποικίλες ναυταθλητικές δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης στη λίμνη μπορεί κανείς να ψαρέψει, να κολυμπήσει και να κατασκηνώσει.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ