gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Βιότοποι  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΟΥΦΛΙ Επαρχία ΕΒΡΟΣ" .


Βιότοποι (5)

Ανάμεικτα

ΔΑΔΙΑ (Χωριό) ΣΟΥΦΛΙ
  Το Δάσος Δαδιάς απλώνεται στο μέσο του νομού Έβρου, καλύπτοντας τις νοτιοανατολικές λοφώδεις απολήξεις του ορεινού όγκου της Ροδόπης.
  Η περιοχή ανακηρύχθηκε προστατευόμενη το 1980 και περιλαμβάνει δύο ζώνες αυστηρής προστασίας έκτασης 72.900 στρ. καθώς και περιφερειακή ζώνη γύρω από τους πυρήνες- έκτασης 357.100 στρεμμάτων.
  Οι ήσυχοι λόφοι της Δαδιάς αυλακώνονται από δεκάδες ρεματιές και μικρά ποτάμια, τα ώριμα δάση πεύκων και δρυών διακόπτονται από μικρά ξέφωτα και εναλλάσσονται με λιβάδια, βοσκοτόπια και καλλιέργειες, ενώ ορθοπλαγιές και βράχια αναδύονται μέσα στο ονειρικό τοπίο.
  Ένα μωσαϊκό βιοτόπων, όπου φιλοξενούνται πολλά ζώα και φυτά. Στις πυκνές συστάδες του δάσους βρίσκουν καταφύγιο πολλά θηλαστικά (λύκος, ζαρκάδι, σκίουροι, νυχτερίδες) ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τα 48 είδη, καθώς επίσης και 41 είδη ερπετών. Εκείνο που κάνει το δάσος της Δαδιάς ξεχωριστό, είναι τα αρπακτικά πουλιά. Μέσα στην προστατευόμενη περιοχή έχουν παρατηρηθεί συνολικά 36 από τα 38 είδη που υπάρχουν στην Ευρώπη, από τα οποία φωλιάζουν μόνιμα τα 20 είδη και τα υπόλοιπα ξεχειμωνιάζουν ή έρχονται κατά τη μετανάστευση.
  Η παρουσία μιας τόσο μεγάλης ποικιλίας αρπακτικών και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των σπανιότερων ειδών όπως ο Μαυρόγυπας, το Χρυσογέρακο και η Αετογερακίνα, φωλιάζουν στην περιοχή, κάνουν το Δάσος της Δαδιάς μοναδικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
(Κείμενο: Α. Αθανασιάδης, Κ. Πιστόλας, Θ. Πολίτης, Μ. Τουλούδη)
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Έβρου (2003).


Natura 2000 (SPA)

Δάσος της Δαδιάς

Natura 2000(SCI)

Τρείς Βρύσες

ΚΟΤΡΩΝΙΑ (Οικισμός) ΣΟΥΦΛΙ

Βουνά Εβρου

ΣΟΥΦΛΙ (Επαρχία) ΕΒΡΟΣ

Σελίδες επίσημες

Δάσος Δαδιάς

ΔΑΔΙΑ (Χωριό) ΣΟΥΦΛΙ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ