gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Αρχαιολογικοί χώροι  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ Δήμος ΑΡΚΑΔΙΑ" .


Αρχαιολογικοί χώροι (4)

Αρχαίες πόλεις

Βρασιές (Πρασιές)

ΠΡΑΣΙΑΙ (Αρχαία πόλη) ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ
  Δίπλα στην Πλάκα του Λεωνιδίου, στην πλαγιά του λόφου του Αγίου Αθανασίου, βρίσκονται τα υπολείμματα των αρχαίων Βρασιών (ή Πρασιών), της σπουδαιότερης πόλης της αρχαίας Κυνουρίας. Σώζονται λείψανα τείχους, πύργων και θεμέλια κτηρίων. Επίσης διατηρούνται λείψανα των κρηπιδωμάτων του αρχαίου λιμένα.
  Λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, η πόλη των Βρασιών βρισκόταν σε ακμή σε όλη την αρχαιότητα, αλλά καταστράφηκε το 430 π.Χ. από τους Αθηναίους επειδή χρησιμοποιείτο από τους Λακεδαιμονίους σαν αγκυροβόλιο. Αργότερα, στην εποχή του Αυγούστου η πόλη προσχώρησε στο Κοινό των Ελευθερολακώνων. Ανασκαφές πραγματοποίησε στην περιοχή ο καθ. Ρωμαίος ο οποίος και ταύτισε τα λείψανα με τις αρχαίες Βρασιές.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Στην περιοχή Πλάκα Λεωνιδίου διατηρούνται λείψανα τείχους, αρχαίων οικοδομημάτων και κρηπιδωμάτων του λιμένα. Η πόλη καταστράφηκε το 430 Π.Χ. από τους Αθηναίους, επειδή ήταν ναυλόχιο των Λακεδαιμονίων. Στην εποχή του Αυγούστου η πόλη προσχώρησε στο Κοινό των Ελευθερολακώνων.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Τριπόλεως


Αρχαίοι τάφοι

Μυκηναϊκοί Τάφοι Παλαιοχωρίου

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΛΕΩΝΙΔΙΟΝ
Κοντά στο χωριό Παλαιοχώρι και στη θέση Μικρή Τούρλα έχουν ανακαλυφθεί ίχνη μυκηναϊκού νεκροταφείου. Συγκεκριμένα έχουν αποκαλυφθεί δύο κιβωτιόσχημοι και ένας θολωτός τάφος της μυκηναϊκής περιόδου. Θεωρείται βέβαιο ότι στην περιοχή υπήρχε οικισμός της ίδιας περιόδου. Στη θέση των τάφων βρέθηκαν ενδιαφέροντα ευρήματα, κυρίως κεραμικά των μυκηναϊκών και υστερομυκηναϊκών χρόνων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του ARCADIA website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Μυκηναίκά νεκροταφεία και ασφαλώς και οικισμοί υπήρχαν στη Βασκίνα και το Παλαιοχώρι. Στην πρώτη θέση έγινε ανασκαφή απ' τον έφορο Αρχ/των Θ. Σπυρόπουλο και βρέθηκαν δύο κτιστοί τάφοι, βαρελόσχημοι, των ύστερων μυκηναίκών χρόνων, ενώ δύο κιβωτιόσχημοι κι ένας θολωτός τάφος βρέθηκαν στη λεγόμενη μικρή Τούρλα στο Παλαιοχώρι Κυνουρίας. Έδωσαν ενδιαφέροντα ευρήματα, κυρίως κεραμικά των υστερομυκηναίκών επίσης χρόνων.

Κείμενο: Εφόρου Αρχαιοτήτων Dr. Θεόδωρου Γ. Σπυρόπουλου.
Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Τριπόλεως


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ