gtp logo

Λιμάνια

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (NAP) , Πόλη , ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ , ΕΛΛΑΔΑ

Γεωγραφικά Στοιχεία

Χαρακτηρισμός τόπου Λιμάνι, Λιμάνι ανεφοδιασμού, Οικισμός παραδοσιακός-χαρακτηρισμένος, Τόποι ιδιαίτερου φυσικού κάλους, Εδρα δήμου, Πρωτεύουσα επαρχίας, Ορμος, Δημοτικό Διαμέρισμα, Ιστορικός τόπος, Νεότερα μνημεία, Εδρα Ιεράς Μητροπόλεως, Βυζαντινό κάστρο/φρούριο
Αλλες ονομασίες ΕΝΕΒΑΧΤΕ (Οθωμανικής περιόδου), ΛΕΠΑΝΤΟ (Ενετικής περιόδου), ΕΠΑΧΤΟΣ (Βυζαντινής εποχής)
Ταχ. Κωδικός 30300
Τηλ. +30 26340
Υψόμετρο 15 μέτρα
Γ. Μήκος 21o 49' 20" E
Γ. Πλάτος 38o 23' 37" N

Χρήσιμες πληροφορίες (3)

Λιμενική Αρχή

Λιμενικός Σταθμός Ναυπάκτου

Τηλέφωνο: +30 26340 27909
Φαξ: +30 26340 28846

Αστυνομία

Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου

Τηλέφωνο: +30 26340 27258, 27205

Πληροφορίες λιμένος

Λιμένας Ναυπάκτου

Πλοηγός (2)

Αγκυροβόλια

Ορμος Ναυπάκτου

Πλην ΝΑ μέχρι ΝΔ.

Εφοδιασμός λιμένος

Νερό από το κρηπίδωμα του λιμένα, τρόφιμα άφθονα και καύσιμα σε μικρές ποσότητες.

Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης (2)

Δημαρχεία

Δήμος Ναυπακτίας

Τηλέφωνο: +30 26343 60101
Φαξ: +30 26343 60116

Δημοτικά διαμερίσματα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ναυπάκτου

  Η Ναύπακτος είναι μια όμορφη πόλη, κτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά. Με 18.231 μόνιμους κατοίκους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας και απέχει 42 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι και 10 χιλιόμετρα από το πορθμείο Ρίου Αντιρρίου. Τα τελευταία χρόνια η πόλη εκσυγχρονίζεται με ταχείς ρυθμούς και είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών της ενώ παράλληλα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό ύφος της.
  Το παλιό κυκλικό λιμάνι με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδό του γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το βενετσιάνικο καλοδιατηρημένο κάστρο με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου, είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας και πραγματικό στολίδι για την πόλη.
  Η Ναύπακτος είναι πόλη με πολλή κίνηση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, που αυξάνεται όμως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο επισκέπτης θα βρει ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί, καφετέριες στο κέντρο της πόλης, στις παραλίες της ή στο λόφο του κάστρου με θέα τη θάλασσα.
 Η Ναύπακτος προσφέρεται βέβαια για καλοκαιρινές διακοπές, αφού διαθέτει υπέροχες ακρογιαλιές τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε μικρές αποστάσεις έξω από αυτή. Συγκεκριμένα, υπάρχει η παραλιακή ζώνη των δήμων Ναυπάκτου, Αντιρρίου, και Χάλκειας στα δυτικά και η παραλιακή ζώνη των δήμων Ευπαλίου και Τολοφώνας στα ανατολικά.
  Στις εκτεταμένες αυτές βοτσαλώδεις ή αμμώδεις ακτές με τα καθαρά νερά ο επισκέπτης θα βρει και ανάλογες υπηρεσίες, όπως ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια για άνετη διαμονή και παραθαλάσσιες ταβέρνες για φρέσκο ψάρι. Εκτός από το κολύμπι, ο Κορινθιακός κόλπος προκαλεί να τον διασχίσει κανείς με θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα ή σκάφος. Υπηρεσίες για ανεφοδιασμό και ελλιμενισμό του σκάφους σας θα βρείτε στην περιοχή. Συγκεκριμένα, το λιμανάκι της Ναυπάκτου είναι βαθύ και είναι δυνατός ο μηχανοκίνητος ανεφοδιασμός, αλλά συνήθως δε θα βρείτε θέση να «δέσετε». Ένα μεγάλο, νοικοκυρεμένο και αρκετά βαθύ λιμανάκι για να βολέψετε το σκάφος σας (όχι ιστιοφόρα) θα βρείτε στη Χιλιαδού. Στο Μαραθιά επίσης υπάρχει ένα όμορφο αβαθές λιμανάκι με αρκετές ελεύθερες θέσεις.
  Το καλύτερο όμως λιμάνι στη γειτονική περιοχή από τη μεριά του Κορινθιακού είναι το «μέσα λιμάνι» στο νησί Τριζόνια που προσφέρεται για ιστιοφόρα και μεγάλα σκάφη.
  Πλούσια και έντονη είναι η νυχτερινή ζωή στη Ναύπακτο που προσφέρει αξέχαστες στιγμές σε ντόπιους και επισκέπτες. Το λιμάνι και οι γύρω δρόμοι πλημμυρίζουν από νεαρόκοσμο το Σαββατοκύριακα που γεμίζουν τα καλόγουστα και γεμάτα ζωντάνια μπαράκια της.
  Το καλοκαίρι υπάρχει πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, που περιλαμβάνει καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν ελληνικά και ξένα συγκροτήματα, ενώ δίνονται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στο μαγευτικό κάστρο, στον κήπο του αρχοντικού Μπότσαρη και στην προβλήτα του γραφικού λιμανιού. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δραστηριότητες οργανώνονται και από τους γειτονικούς Δήμους, στο Αντίρριο, στη Σίμου Πυλήνης, στην Aνω Χώρα Αποδοτίας και την Ποτιδάνεια Ευπαλίου.
  Επίσης, εορτές και παραδοσιακή εμποροπανήγυρη διάρκειας μιας εβδομάδας γίνονται στις 26 Οκτωβρίου, στη γιορτή του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Δημητρίου.
  Ο Εύηνος είναι το αγαπημένο ποτάμι όσων ελκύονται από τα "ποταμίσια" αθλήματα, το καγιάκ, το ράφτινγκ, το κανόινγκ. Υπάρχουν οργανωμένες εγκαταστάσεις για αυτού του είδους τα σπορ, τουλάχιστον σε δυο σημεία, στον Πόρο Ριγανίου και στο Χάνι Μπανιά, για τα οποία μπορείτε εύκολα να πάρετε τις πληροφορίες σας.
  Το κλίμα της θεωρείται από τα καλύτερα της χώρας. Είναι εύκρατο μεσογειακό με ήπιο σχετικά χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι. Έχει αυξημένες βροχοπτώσεις, σύντομες περιόδους καλοκαιρινής ξηρασίας και μεγάλη ηλιοφάνεια. Η μέση θερμοκρασία της περιοχής είναι 18ο.
Κείμενα: Γιάννης Χαλάτσης, Φωτογραφίες: Παναγιώτης Τσούσης

Επιλεγμένες επιχειρήσεις τουρισμού (1)

Γραφεία ταξιδίων

Danae Travel Bureau

Τηλέφωνο: +30 210 3247512

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ