Κεντρικές σελίδες ΠΗΓΗ (Χωριό) ΑΡΚΑΔΙ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΗΓΗ Χωριό ΑΡΚΑΔΙ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Πηγής

ΠΗΓΗ (Χωριό) ΑΡΚΑΔΙ
Τηλέφωνο: +30 28310 71669
   Το Δημοτικό διαμέρισμα Πηγής, βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου και εκτείνεται από την παραλία του Πηγιανού Κάμπου μέχρι την βορινή πλαγιά της κορυφής Γκαργκάνι (641μ.). Το μεγαλύτερο μέρος της είναι πεδινό.
   Το Τοπικό Διαμέρισμα περιλαμβάνει το χωριό Πηγή, τον οικισμό Αγιο Δημήτριο, πολύ κοντά στην Πηγή και τον παραλιακό οικισμό του Πηγιανού κάμπου. Οι κάτοικοι ασχολούνται παραδοσιακά με την γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά τα τελευταία χρόνια και με τον τουρισμό, προσφέροντας αξιόλογες υπηρεσίες στούς επισκέπτες.
  Στην Πηγή εζησε αρκετά χρόνια ο γίγαντας του Ελληνικού πνεύματος, πολυγραφότατος, με πολλές μαρτυρίες για το χωριό Πηγή Παντελής Πρεβελάκης. Η κεντρική πλατεία της Πηγής έχει πάρει το όνομά του. (...)
  Ο Αγιος Δημήτριος είναι οικισμός του τοπικού Διαμερίσματος Πηγής. Βρίσκεται ένα χλμ νοτιότερα του οικισμού Πηγής.

ΠΗΓΙΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΣ (Χωριό) ΡΕΘΥΜΝΟ
   Ο Πηγιανός Κάμπος είναι παραλιακός οικισμός της Πηγής. Απέχει από το Ρέθυμνο περίπου 8 χιλιόμετρα.
   Η πανέμορφη παραλία, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ, αλλά συχγρόνως παρέχει τη δυνατότητα για ήσυχη απόλαυση του μπάνιου, και του ήλιου.
  Στην περιοχή, που είναι αρκετά ανεπτυγμένη τουριστικά παρέχονται όλες οι υπηρεσίες που θα ενδιέφεραν τον επισκέπτη. Υπάρχουν μεγάλες πλήρως οργανωμένες, ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και αρκετά οικογενειακά καταλύματα. Ο Πηγιανός Κάμπος προσφέρεται επίσης για αυτούς που θέλουν να έχουν κάπως πιο έντονες διακοπές, μια και θα βρούν πολλά μέρη για να διασκεδάσουν, ή να απολαύσουν την τοπική κουζίνα. Επίσης υπάρχουν καταστήματα για τις απαραίτητες προμήθειες και αγορές, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του επισκέπτη.

Το κείμενο παρατίθεται τον Φεβρουάριο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Αρκαδίου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις