Κεντρικές σελίδες ΠΑΤΜΟΣ (Κωμόπολη) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΑΤΜΟΣ Κωμόπολη ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΓΡΙΓΟΣ (Χωριό) ΠΑΤΜΟΣ

Ο κόλπος του Γροίκου βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Απέχει 4,5 περίπου χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας. Ο δρόμος είναι παράλληλος με την ακτή, κάνοντας το περπάτημα από και προς τη Σκάλα μια ευχάριστη εμπειρία. Το λεωφορείο περνάει αρκετές φορές την ημέρα και σταματάει σε απόσταση 50 μέτρων από την παραλία.
Ο Γροίκος είναι ένα δημοφιλές μέρος για διαμονή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γιατί είναι πιο ήσυχος από τα περισσότερα χωριά, ιδίως τον Αύγουστο. Η ακτή του είναι η μακρύτερη του νησιού, έχει φυσική σκιά από αλμυρίκια,ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα.
Το Τραγονήσι, που κατοικείται μόνο από κατσίκια και τους βοσκούς τους, είναι απέναντι από τον κόλπο προστατεύοντάς τον απ’την κακοκαιρία (εκτός από τους νοτιοανατολικούς ανέμους) και κάνοντάς το κατάλληλο για βόλτα με σκάφος αλλά και στάθμευση στο μουράγιο, όπου το βάθος του νερού είναι 2 μέτρα. Τα περισσότερα σημεία του Γροίκου έχουν θέα της Πέτρας (ή Καλικατσού για τους ντόπιους), του μνημείου της περιοχής.


ΠΕΤΡΑ (Παραλία) ΠΑΤΜΟΣ

Οι ντόπιοι ονομάζουν συχνά την Πέτρα Καλικατσού (είναι ένα είδος μικρού κορακιού - καλιακούδα, κάργια - που συνήθιζε να φωλιάζει εκεί).
Η διάσημη Πέτρα δεν έχει φιλοξενήσει μόνο κοράκια αφού την εποχή του Αγίου Χριστόδουλου ήταν ερημητήριο.
Χειροποίητες σκάλες, μια δεξαμενή νερού και ένα αποχετευτικό σύστημα είναι όλα ορατά και λειτουργούν ακόμη σήμερα.
Τα συναισθήματα όσων ανεβαίνουν στην κορυφή της Πέτρας είναι έντονα, αλλά διαφορετικά για τον καθένα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην ανάβαση, ειδικά εάν είναι βράδυ.

Η παραλία της Πέτρασ είναι οργανωμένη με ψάθινες ομπρέλες, ξύλινες ξαπλώστρες και καντίνα. Είναι μία φυσική παραλία από χοντρές πέτρες που ξεκινάει απο την Πέτρα και συνεχίζει προς το νότιο τμήμα του νησιού. Εκεί αρχίζει μια δημοφιλής παραλία γυμνιστών, το Πλακί, με βότσαλα και μικρές πέτρες και ενα αλμυρίκι για να σε ξεκουράσει απ’τον ήλιο.
Εκεί που τελειώνει το Πλακί ξεκινά μια σειρά μικρών κόλπων και παραλιών με βότσαλα, αρκετές από τις οποίες είναι δυσπρόσιτες.


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις