Προσκυνήματα ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Πόλη) ΜΕΣΣΗΝΙΑ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 7 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΛΑΜΑΤΑ Πόλη ΜΕΣΣΗΝΙΑ" .


Προσκυνήματα (7)

Εκκλησίες

Ιστορικός Ναός Αγίων Αποστόλων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Πόλη) ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Εδώ στις 23 Μαρτίου 1821 έδωσαν τον πρώτο όρκο και συνέταξαν τη Διακήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας οι επαναστατημένοι Ελληνες.

Μοναστήρια

Μονή Σιδερόπορτας

ΚΑΡΒΕΛΙ (Χωριό) ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Είναι κτισμένη το 1586 κοντά στο χωριό Καρβέλι και έχει θαυμάσιες τοιχογραφίες. Είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Παναγία Δημιόβης

ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΗΣ (Μοναστήρι) ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η μονή Δημιόβης βρίσκεται 10 χλμ. ανατολικά της Καλαμάτας, στις πλαγιές του Ταϋγέτου και κτίσθηκε τον 8ο αι. από το βυζαντινό αυτοκράτορα Λέοντα Γ΄τον Ίσαυρο. Βρέθηκε σε ακμή το 15ο αι. και καταστράφηκε το 1463 κατά τον τουρκοενετικό πόλεμο. Η σημερινή μονή κτίσθηκε το 17ο αι. και έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο, έργο του 1773, ενώ το καθολικό της τοιχογραφήθηκε το 1663. Στη μονή βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τιμιοβίτισσας, η οποία κατά την παράδοση κτυπήθηκε με πέλεκυ στο πρόσωπο καί έτρεξε αίμα. Εορτάζει στις 15 Αυγούστου, όπου πλήθος προσκυνητών από την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές προσέρχονται από την παραμονή, για να παρακολουθήσουν τον εσπερινό και τη θεία λειτουργία.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Μονή Δημιόβης

Τηλέφωνο: +30 27210 23115

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις