Προσκυνήματα ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (Μοναστήρι) ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - GTP - Greek Travel Pages

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Μοναστήρι ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ".


Προσκυνήματα (2)

Μοναστήρια

Μονή Γρηγορίου

Τηλέφωνο: +30 23770 23218, 23669
Φαξ: +30 23770 23671
  Η Μονή είναι κτισμένη πάνω στη θάλασσα, στη Ν.Δ. πλευρά της χερσονήσου, ανάμεσα στις Μονές Διονύσου και Σίμωνος Πέτρα και είναι αφιερωμένη στον 'Αγ. Νικόλαο. Το Καθολικό κτίζεται και τοιχογραφείται μετά τα μέσα του 18ου αι. Η Μονή διαθέτει δέκα παρεκκλήσια και τέσσερα κελλιά στις Καρυές.
  Η Μονή κτίζεται κατά τον 14ο αι. μετά υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες γι' αυτήν. Ο Ρώσος περιηγητής του 18ου αι. Μπάρσκυ αναφέρει ότι η μονή ανακαινίζεται το 1500, οτι είναι η μικρότερη από τις μονές και ότι στην μεγάλη πυρκαγιά του 1761 χάθηκαν σχεδόν όλα τα κειμήλια και τα έγγραφα που υπήρχαν εκεί. Μετά ακολουθεί μία περίοδος ερήμωσης, όταν με την βοήθεια ηγεμόνων της Μολδοβλαχίας, η Μονή ανοικοδομείται.
  Μέσα στο Καθολικό της Μονής φυλάσσονται πολλά κειμήλια και εικόνες, από τις οποίες ξεχωρίζουν εκείνες του Αγ. Νικολάου, της Θεοτόκου Γαλακτοτροφούσας και της Θεοτόκου Παντάνασσας.
  Στη βιβλιοθήκη φυλάσσονται 297 χειρόγραφα, περίπου 4.000 βιβλία και πολλά έγγραφα.
  Στη μονή είναι εγκατεστημένη αδελφότητα 70 μοναχών.

Μονή Γρηγορίου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":


GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις